26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești la Giurgiu (GALERIE FOTO)

„Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti” se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 10 octombrie, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României. Prin acesta lege se vrea îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse agroalimentare obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.

Anul acesta, la nivel național, sărbătoarea a fost devansată cu două zile, evenimentul propriu-zis întinzându-se pe parcursul a trei zile, cu manifestări de la organizarea de târguri și piețe volante, până la colecte de alimente care mai apoi ajung în cămările celor mai puțin norocoși.

La Giurgiu, în organizarea Direcției pentru Agricultură Județeană Giurgiu, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești a debutat la primele ore ale dimineții de sâmbătă, 8 octombrie, când aproximativ 20 de producători giurgiuveni s-au reunit în curtea Direcției, unde a fost organizată o Piață Volantă. Brânză de bivoliță, murături, legume, fructe, flori, miere, chiar produse din lavandă, toate au putut fi admirate sau chiar cumpărate la prețuri mult mai mici decât cele practicate în magazine sau în Piața Centrală de către giurgiuveni.

Startul propriu-zis al manifestării a fost dat puțin după ora 9, când nelipsita pâine și sare a fost oferită tuturor celor prezenți de doi copii frumoși ai grupului Millenium Art.

Mai apoi, preț de câteva zeci de minute, membrii grupului de dans Millenium Art (de la 3 la 18 ani) au încântat publicul prezent, vizitatorii oprindu-se, în drumul lor printre standuri, să îi admire pe micuți.

La final, o serie de produse au fost donate de către cei prezenți pentru Așezământul „Sfinții Arhangheli” din Slobozia și Centrul pentru persoane vârstnice din Oncești. De altfel, primele produse donate au și ajuns la Slobozia, unde femeile și copiii fugiți din calea violenței domestice s-au putut bucura de produsele oferite de participanții la Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești 2022.

La scurt timp, și la Oncești au ajuns lădițele cu produse donate de agricultorii giurgiuveni prezenți la Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole