22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Dumitru BEIANU, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu: „Vrem să facem un nou pod peste Dunăre, de la Giurgiu la Ruse, până în anul 2027!”

Invitat recent în cadrul unei emisiuni găzduite de Ziarul Financiar (Polii de Business ai României), președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, declara faptul că autorităţile din Giurgiu au un proiect, în parteneriat cu prefectura oraşului bulgar Ruse, pentru construirea unui nou pod peste Dunăre între Giurgiu şi Ruse. Valoarea proiectului estimată în acest moment este de peste 300 milioane euro şi ar putea fi gata până în 2027.

„Demersurile se realizează cu prefec­tura Ruse, partenerul nostru pentru acest obiectiv de investiţii (podul peste Dunăre – n. red). În acelaşi timp încercăm să obţinem finanţare pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Din estimările noastre, vorbim de o investiţie de peste 300 de milioane de euro“, a spus Dumitru Beianu la Polii de Business ai României. El a vorbit în cadrul emisiunii despre investiţiile din judeţul Giurgiu, atât cele private, cât şi cele publice.

Pe partea de învăţământ dual, şeful consiliului judeţean a spus că există două clase în 2021, iar în 2022 vor fi 5, după ce, până acum, judeţul Giurgiu a fost printre puţinele judeţe din ţară în care nu a existat această formă de învăţământ. De asemenea, autorităţile judeţene pun 15 mil.  euro la bătaie pentru un campus destinat învăţământului dual.

„Giurgiu alături de alte două judeţe erau singurele care nu aveau nicio formă de învăţământ dual. Acum avem două clase anul acesta şi anul viitor vom avea 5. Ducem în fiecare an o campanie de convingere pentru tineri şi invităm mediul de afaceri să se implice. Avem în pregătire o investiţie de 15 milioane de euro pentru un campus destinat învăţământului profesional şi dual pe care am cerut să fie finanţat prin PNRR.“

Mediul de business este interesat să participe la aceste proiecte pentru învăţământ, a mai spus Dumitru Beianu: „Nu s-a promovat învăţământul dual. Noi încercăm să asigurăm o masă caldă, cazare gratuită şi transport gratuit pentru copii din localităţile limitrofe. Vin foarte multe semnale de dorinţă de implicare din partea mediului de afaceri pentru susţinerea învăţământului dual.“

Referindu-se la lucrările unuia dintre cele mai importante obiective din județ, și anume podul de cale ferată de la Grădiștea (prăbușit cu mai bine de un deceniu, mai exact în anul 2005), președintele Consiliului Județean spunea că lucrările sunt în toi, fiind așteptate încă din anul 2006.

„Prin parteneriatul cu prefectura Giurgiu avem în lucru un studiu de prefezabilitate  pentru construcţia unui nou pod peste Dunăre din Giurgiu la Ruse, o investiţie aşteptată pentru că actualul pod la indicatorii de trafic nu mai poate face faţă. Toate investiţiile din infrastructură sunt oportunităţi. Preţurile pentru terenuri pretabile investiţiilor în parcuri logistice sunt mult mai ieftine în Giurgiu pentru că nu am avut până acum infrastructura.  Acum avem o perioadă de 2-3-5 ani în care vrem să ajungem în topul destinaţiilor preferate de investitori”, spunea Dumitru Beianu.

Mai mult, acesta a reiterat ideea dezvoltării zonei adiacente municipiului, având o relație foarte bună cu edilul și conducerea Primăriei Giurgiu, deoarece există o abordare convergentă pentru a susţine investiţiile din această zonă.

„Consiliul judeţean eliberează orice fel de aviz în maxim 10 zile. Dacă există argumente concrete, putem scurta şi acest termen. Primăria are în proximitatea Vămii Giurgiu un teren de aproximativ 100 de hectare pe care încercăm să gândim dezvoltarea unui centru pentru colectare fructe-legume”, a mai precizat, în cadrul emisiunii amintite, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole