22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Comunicat CJ Giurgiu: „Salariile la DGASPC Giurgiu se plătesc zilele următoare. Concedierile vehiculate într-o anumită parte a presei, în prag de sărbători, sunt simple intoxicări!”

Conform unui comunicat de presă transmis cu puțin timp în urmă de către reprezentanții Consiliului Județean, miercuri, 15 decembrie, în cadrul ședinței extraordinare, se va aproba alocarea sumelor de bani necesare plății drepturilor salariale aferente lunii noiembrie pentru angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, grație ajutorului guvernamental.

Din păcate, a fost reeșalonată pe două luni plata contribuțiilor pentru asigurările de sănătate, pentru a nu întârzia plățile salariale lunare, dar rămânem cu o datorie de 5 milioane de lei, care va afecta bugetul anului viitor.
Menționăm că posibilitatea eșalonării contribuțiilor exista și în anii trecuți, dar fosta conducere nu și-a asumat niciun risc, întârziind de două ori plata salariilor cu mai multe luni,
se arată în același comunicat de presă.

Pe de altă parte, o informație care a intoxicat mass-media în această perioadă, lansată de persoane ce nu doresc decât izbucnirea și întreținerea unei stări de tensiune în cadrul DGASPC Giurgiu, este legată de concedierea, în prag de sărbători, a aproximativ o sută de persoane.

Conform aceluiași document transmis presei, a existat o organigramă depusă în luna iunie, care a fost retrasă.
Dată fiind situația în care se află DGASPC Giurgiu, chiar și fostul director, Sorina Neacșu a lucrat la o organigrama care propunea o diminuare cu 238 de posturi, multe dintre acestea fiind persone cu vechime în instituţie, dar neagreate de fosta conducere.
În prezent, am redus numărul celor care vor părăsi Directia la mai puțin de 100. Nicio disponibilizare nu va fi semnată înainte de luna martie, contrar minciunilor avansate în presă fără nicio minimă verificare.

Pe de altă parte, testarea tuturor angajaților care ocupă posturi din categoria celor afectate de restructurare va propune o procedură clară, care va ține cont de vechimea în instituție, experiența profesională, activitate (plusuri și minusuri) și situația familială, se arată în același comunicat de presă.

Revenind la situația financiară a DGASPC Giurgiu, în cadrul comunicatului se mai precizează:

„Este evident ca nu pot fi acoperite cheltuielile de funcționare la aceste valori imense, cărora li se adauga cele aproape 8 milioane lei de plătit, în anii următori, reprezentând salarii restante câștigate in instanța de angajați ai instituției”.Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole