22.6 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

BLESTEMUL comunei Greaca: depozitele ilegale de deșeuri! (GALERIE FOTO)

Cu aproximativ o lună de zile în urmă, atrăgeam atenția asupra unui aspect dramatic în localitatea giurgiuveană Greaca: maldăre de deșeuri, de la deșeuri menajere până la resturi de animale erau aruncate, de-a valma, la marginea localității Greaca. Mai mult, în unele situații, aceste deșeuri erau îngropate (mai exact, acoperite) la mai puțin de un metru adâncime, în condițiile în care, aproximativ la aceeași adâncime, se afla și pânza de apă freatică în zona amintită. Mai exact, era vorba despre zona cunoscută în localitate sub numele de „baltă”. De fapt, acolo a fost, înainte de marea colectivizare și de agricultura intensivă din perioada comunistă, o adevărată baltă, secată pentru a da acel teren culturilor agricole.

Deși s-a transmis inclusiv către Garda de mediu Giurgiu situația respectivă, din informațiile pe care le avem până la această dată nu s-au efectuat controale strict pe speța amintită. Dar, tot din informațiile noastre, la scurt timp de la apariția în spațiul public al fotografiilor și articolului cu pricina, utilaje ale Primăriei din Greaca s-au „prezentat” la locul faptei, îngropând, se pare în totalitate, deșeurile.

La vremea aceea, primarul Florentin Surduleasa, edilul localității Greaca, se plângea de faptul că nu are cum să îi identifice și să îi sancționeze pe cei care comit asemenea ilegalități (el susținea că vina aparține EXCLUSIV locuitorilor, deși mai mulți martori ne-au precizat faptul că utilajele care îngroapă mizeriile sunt ale Primăriei). L-am crezut pe cuvânt, doar că, la o altă documentare a jurnaliștilor noștri în teren, marți, 14 decembrie, în zona satului Puțu Greci (ce aparține de comuna Greaca), surprizele nu au întârziat să apară…

Din drumul principal, la mai puțin de 50 de metri, alte maldăre de deșeuri (menajere, mobilă, saltele, hoituri) tronau alte zeci sau poate chiar sute de kilograme de deșeuri…În saci de plastic, aruncate alandala, cu urme proaspete de tractor sau alt utilaj ce deversase în zonă acele deșeuri…Mai mult, cine a aruncat sacii cu gunoaie sau celelalte resturi a încercat, cumva, să le acopere, cu…tufe de măceșe!

Sperăm ca, măcar de această dată, autoritățile să se sesizeze, înainte ca și aceste deșeuri să dispară, îngropate sub pământ de utilajele Primăriei…

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole