10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Doar patru localități din județ mai au incidența ZERO!

Sirenele ambulanțelor și raportările zilnice ale Instituției Prefectului, cu privire la numărul de infectări, încep să ne readucă în memorie imagini de la începutul pandemiei, când ieșeam din case doar cu declarații sau cu masca pe față.

Doar că situația epidemiologică a ultimelor zile nu este deloc promițătoare: incidența cumulată pe ultimele 14 zile arată faptul că, la acest moment, doar patru comune din județ mai au incidența de zero: Clejani, Gogoșari, Gostinu și Toporu. Media județeană este de 2,23 cazuri la mia de locuitori, în timp ce pentru municipiu cifrele sunt sumbre: 3,36 de cazuri la mia de locuitori.

Cea mai mare incidență se înregistrează în localitatea Ogrezeni, 4,75 de cazuri la mia de locuitori.

„În funcţie de valoarea incidenţei cumulate la 14 zile, pe fiecare unitate administrativ-teritorială se aplică măsurile stabilite prin nr. H.G. nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19,  cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 25.09.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Atragem atenţia asupra obligativităţii purtării măştii de protecţie la exterior în spaţiile publice aglomerate, precum: târguri, oboare, pieţe, talciocuri, staţii pentru transportul în comun şi în proximitatea unităţilor şcolare la orele de intrare/ieşire de la cursuri a elevilor, pentru unităţile administrativ teritoriale cu valoarea incidenţei cumulate la 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.”, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole