10.8 C
Giurgiu
duminică,3 decembrie 2023
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA: „Introducerea cotei unice a adus beneficii concrete cetățenilor și economiei”

Concret, odată cu introducerea acestei cote unice, au apărut primele efecte pozitive: prosperitate, generare de noi locuri de muncă, încurajarea formării unei clase de mijloc în România și, nu în ultimul rând, reprezintă unul dintre principalele avantaje competitive ale României.

Partidul Naţional Liberal susține cota unică și se opune tentativelor de reintroducere a cotei progresive. Un cadru legislativ corect și eficient încurajează investițiie și contribuie la dezvoltarea economică a României. Din contră, introducerea impozitului progresiv ar însemna creșterea și mai mult a procentului pe care statul îl reține din venitul unui angajat.

Impozitarea progresivă înseamnă “pedepsirea”cetățenilor care muncesc mai mult, care au o meserie, care sunt bine pregătiți printr-o taxare suplimentară. Un electrician care face ore suplimentare și câștigă mai mult trebuie taxat mai mult pentru că este pregătit și are competențe? Un profesor cu două norme trebuie taxat mai mult? Când oricum profesorii sunt prost plătiți și încercăm să corectăm această situație prin noile legi ale educației.

Este ipocrit să te plângi că taxarea muncii este prea mare și să cauți să o crești și mai mult, așa cum face PSD, preciza, de curând, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

România a mai avut impozitare progresivă până în 2004, iar veniturile la buget au crescut după introducerea cotei unice. Este cea mai bună dovadă a falsității tezei PSD potrivit căreia impozitarea progresivă ar aduce mai multe resurse la buget.

Impozitarea progresivă va duce la o creștere a economiei la negru și gri, prin scăderea gradului de conformare. Se va ajunge la o egalizare a veniturilor către pragul de jos, ceea ce echivalează cu desființarea clasei de mijloc.

Dacă reprezentanții PSD sunt într-adevăr interesați de creșterea încasărilor la buget, le propun să ne uitam în coaliție împreună la soluțiile propuse de mediul de afaceri: reducerea reală a evaziunii fiscale, creşterea colectării taxelor, combaterea evaziunii prin acţiuni mai aspre şi reaşezarea sistemului fiscal astfel încât să stimuleze munca. Astfel de măsuri trebuie să fie prioritare pentru Ministerul Finanțelor, nu taxarea suplimentară a muncii!

Nu în ultimul rând, astfel de decizii trebuie luate doar după consultarea celor implicați. Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit ieri cu reprezentanții Confederației Patronale ”Concordia”. Companiile membre ale confederației generează o cotă cumulată de 30% din PIB-ul României, a încheiat deputatul liberal giurgiuvean.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole