17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII. Donație de cărți din partea femeilor liberale giurgiuvene pentru patru școli din județ. Prima beneficiară, Școala „Apostol Arsache” din Vedea (FOTO/VIDEO)

Stabilită prin lege, ziua de 15 februarie este Ziua Națională a Lecturii, zi în care ar trebui ca românii să conștientizeze importanța cititului, importanța unei cărți în viața fiecăruia dintre noi.

Cu acest prilej, conducerea județeană a Organizației Femeilor Liberale (OFL) Giurgiu a donat, unui număr de patru biblioteci școlare, peste 250 de volume (oferite drept sponsorizare de Editura Litera), volume cu un conținut destinat celor mai mici cititori, elevii.

Prima asemenea donație (circa 100 de volume) a ajuns chiar pe data de 15 februarie la Vedea, unde școala din localitate, condusă de director Daniela Tudor, a marcat Ziua Națională a Lecturii cu o parte a elevilor din clasele I – IV.

Ziua a început cu lecturarea unei fabule, după care micuții au ascultat prezentări despre cel mai iubit autor în școala lor, Ion Creangă, dar au și participat la un concurs „Creangă și copilăria”. Cele patru echipe, a câte cinci elevi fiecare, au fost recompensate cu medalii, diplome și cadouri.

Înainte de concurs, câțiva copii au citit, la rândul lor, fragmente din poveștile lor preferate.

Nu a lipsit nici momentul artistic, prin punerea în scenă a unui fragment din „Scrisoarea III”, de Mihai Eminescu.

Prezentă la evenimentul organizat de Școala „Apostol Arsache” din Vedea, președinta OFL Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, a afirmat:

„Îi mulțumesc domnului primar și doamnei director, pentru că ne-au găzduit astăzi. Școala este foarte grea, constat și eu, dar aveți o șansă unică. Tatăl meu îmi spunea că nu mă voi mai întâlni vreodată cu timpul acesta, al vieții de elev. O bună prietenă a mea, Ioana Grindean, îmi dă întotdeauna sfaturi foarte bune, și asemenea sfaturi vreau să vă transmit și eu astăzi.

Educația timpurie este importantă, este dragoste! Singura voastră șansă de a vă dezvolta și de a deveni oameni cu o coloană vertebrală este educația. Astăzi celebrăm Ziua Națională a Lecturii, zi declarată de ministrul cercetării, Sebastian Burduja. Din păcate, în România este nevoie de o zi pentru a recunoaște importanța cititului. Este important ca voi să citiți, și încercați să petreceți cât mai puțin timp pe tabletă, telefon sau la calculator, și să citiți cât mai mult. Orice informație pe care o veți asimila, vă va ajuta oricând în viață. Frederick Douglas spunea că cine învață să citească este un om cu adevărat liber. Și este cât se poate de real, și pentru mine cititul era singura libertate, trăind toate viețile personajelor din cărți. Noi, PNL prin OFL Giurgiu, donăm 100 de volume, pentru că acești copii din Vedea au nevoie de o șansă, o posibilitate de a crește frumos, și este nevoie de implicarea tuturor pentru a nu pierde acești copii pe parcursul educațional. Copii, citiți cât de mult puteți”, a sunat mesajul președintei OFL Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

Ion Ghimpețeanu, inspectorul școlar general, prezent, la rândul său, la Școala din Vedea, preciza:

„Am o mare bucurie de a participa la acest eveniment în Vedea, la o școală cunoscută și recunoscută pentru rezultatele la învățătură ale copiilor de aici. Ar fi bine ca tot mai mulți părinți să participe la activitățile copiilor, să ne sprijiniți în eforturile noastre de a forma generații care să ne reprezinte într-o societate modernă. Apreciez efortul domnului primar pentru spijinirea acestei comunități, a școlii, și voi, elevii ar trebui să profitați din plin de toate acestea!”

Primarul comunei Vedea, Marian Țaga, a adresat, la rândul lui, câteva cuvinte celor aproximativ 30 de copii prezenți la celebrarea Zilei Naționale a Lecturii:

„Vă felicit, ați fost la înălțime, și sper ca data viitoare să avem o sală care să ne permită participarea unui număr mai mare de copii.

Vă mulțumim pentru sprijin, iar noi, primăria, conducerea școlii, facem toate eforturile ca celor mici să nu le lipsească nimic”.

În afara școlii din Vedea, zilele următoare vor ajunge donații de cărți din partea OFL Giurgiu în alte trei locații: Cosoba, Florești-Stoenești și Bolintin Vale.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole