3.9 C
Giurgiu
joi,30 noiembrie 2023
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, co-inițiator al unei importante propuneri legislative

În curând, salariile asistenților persoanelor cu handicap ar urma să fie plptite integral de la bugetul de stat, fără contribuția administrației locale, grație unei propuneri legislative al cărei co-inițiator este deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Beneficiarii au nevoie de această prevedere pentru a nu mai exista întârzieri la plata beneficiilor sociale, iar administrația locală are nevoie de modificare pentru susținerea cheltuielilor.

Propunerea a fost inițiată de colegii mei din Partidul Naţional Liberal, Cristian Niculescu Țâgârlaș, Călin Bota și Florin-Alexandru Alexe, preciza deputatul liberal giurgiuvean.

Prin această propunere, inițiatorii vin în sprijinul persoanelor cu handicap, care au nevoie de continuitate în îngrijire. În prezent, 90% din salariu se asigură de la bugetul de stat și 10% de la bugetele locale. Cum primăriile au probleme în a asigura diferența de 10%, există întârzieri și unii asistenți nu au veniturile la timp sau sunt tentați să își caute alte locuri de muncă. În practică, diferența de 10% este asigurată, de multe ori, tot de la bugetul de stat, prin rectificări bugetare sau din Fondul de rezervă bugetară. Printr-o prevedere legislativă expresă, eliminăm orice posibile alocări discreționare, așa cum unele guverne au mai procedat, anterior anului 2019.

Venim în sprijinul asistenților, oamenii care își asumă responsabilități importante și care merită un sprijin în consecință. În cazurile în care asistentul este chiar un membru al familiei, este evident că este afectat chiar venitul familiei respective. Venim în sprijinul primăriilor care nu reușesc să asigure sumele pentru acești asistenți. Primăriile au bugete insuficiente și au alte cheltuieli de investiții pentru dezvoltarea comunităților locale, de exemplu proiecte de investiții sau cofinanțarea unor proiecte din fonduri UE, a mai declarat Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole