17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Europarlamentarul Dan MOTREANU, președintele PNL Giurgiu: „Liderii PSD să spună opiniei publice care este poziția lor față de sprijinirea Ucrainei!”

În ultima perioadă, pe parcursul aparițiilor sale publice (fie televizate, fie în mediul on-line), Marian Mina, președintele PSD Giurgiu se remarcă prin atacuri fără sens la adresa miniștrilor liberali, iar mai nou, la adresa Parlamentului European. Asemenea afirmații ilogice nu au rămas fără replică, una dintre cele mai clare explicații fiind expuse de europarlamentarul liberal Dan Motreanu, lider al liberalilor giurgiuveni.

În cadrul unei postări recente pe contul său de socializare, europarlamentarul liberal afirma că cei de la PSD sunt datori să explice și să transmită opiniei publice dacă mai susțin sau nu sprijinirea Ucrainei, lucru pe care l-au acceptat la începutul războiului de la granițele României.

Liderii PSD sunt datori să spună opiniei publice dacă mai susțin sprijinirea Ucrainei. Un pesedist de la Giurgiu, fost taxator la barieră și fără școală, pe numele său Mina (zis Scheletul sau Barieră), care crede că se pricepe la toate, ne-a acuzat că am votat în Parlamentul European pentru eliminarea taxelor vamale pentru cerealele ucrainene.

Acest reprezentant de seamă al PSD-ului, care mai nou este vocea publică a PSD-ului și îi atacă pe toți miniștrii PNL, spune de fapt că PSD nu este de acord cu coridoarele de solidaritate pentru Ucraina. Acest personaj care dă o palmă bunului-simț la fiecare ieșire, a ajuns, mai nou, portavocea oficială a PSD-ului.

El este prototipul Omului Nou promovat de PSD. Mare atenție la acest caracter si veți înțelege ce vă propune PSD pentru viitor. Un personaj care a devenit cunoscut la nivel național doar prin includerea sa ca subiect principal în reportajul ”Recorder” cu titlul elocvent: ”Pe aici nu se trece fără șpagă”.

Un taxator, la propriu și la figurat (de urmărit reportajul), care nu știe nimic despre instituțiile europene (și se poate verifica public acest fapt), măcar ce atribuții au dacă nu cum funcționează acestea, dar își dă cu părerea despre orice. El lasă să se înțeleagă că este vocea președintelui PSD și, din astfel de afirmații, reiese că votul pentru sprijinirea Ucrainei ar fi fost ceva negativ. Îi amintesc că nici lui Vladimir Putin nu-i place faptul că Europa a ridicat taxele vamale pentru cerealele ucrainene, preciza Dan Motranu.

De altfel, acesta a expus și un scurt istoric al evenimentelor ultimului an, afirmând, totodată, că românii merită cu prisosință să știe adevărul.

În aceste condiții, la data de 19 mai 2022, s-a votat, alături de majoritatea europarlamentarilor, inclusiv colegii PSD ai lui Mina, liberalizarea temporară a comerțului în completarea concesiilor comerciale aplicabile produselor ucrainene în temeiul Acordului de asociere UE-Ucraina (care permitea încă din 2016 importul de grâne din Ucraina fără taxe până la anumite praguri cantitative, iar taxele vamale se aplicau după depășirea acestor cote).

Comisia pentru comerț internațional a prezentat plenului un raport favorabil pentru liberalizarea comerțului, votat inclusiv de Mihai Tudose (PSD). Printre cei care au votat ”pentru” în plen s-au numărat și o serie de reprezentanți ai PSD: Carmen Avram, Tudor Ciuhodaru, Rovana Plumb, Claudiu Manda, plus Maria Grapini de la PUSL, care a candidat pe listele PSD. Niciun europarlamentar PSD nu a votat împotrivă. Soluția nu era să îi lovim pe ucraineni, ci să apărăm interesele fermierilor români. De aceea, văzând pierderile suferite de fermierii români, am solicitat Comisiei Europene, împreună cu colegul meu Daniel Buda, măsuri pentru sprijinirea producătorilor români de cereale. Ni s-au alăturat colegii din grupul PPE România și o serie de eurodeputați din statele învecintate, mai preciza europarlamentarul liberal.

De asemenea, Dan Motreanu a mai precizat faptul că a convins Comisia Europeană să deblocheze bani din rezerva de criză a UE, ceea ce se întâmplă rar. Am făcut tot ceea ce a depins de noi, în calitate de europarlamentari. Mai departe, cuantumul sumei a fost stabilit pe baza documentelor prezentate de Ministerul Agriculturii din România. De aici, dezamăgirea mea față de faptul că ministrul Agriculturii nu a reușit să finalizeze demersurile în chip avantajos, deși avea toate premisele pentru o reușită, a încheiat președintele PNL Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole