10 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE, sărbătorită la Giurgiu cu sirene și cu avansări în grad (GALERIE FOTO)

La data de 25 martie a.c., Poliţia Română aniversează 201 ani de atestare documentară. A devenit deja o tradiţie ca, în contextul aniversării Zilei Poliţiei Române, polițiștii giurgiuveni să se afle alături de cetăţeni pentru a sărbători.

În sala de festivităţi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, începând cu ora 09.30, s-a desfăşurat o şedinţă festivă cu ocazia sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, în cadrul căreia au fost prezentate atât semnificaţia Zilei Poliţiei Române, cât o serie de repere istorice.

În cadrul şedinţei, s-a citit Dispoziţia Şefului Inspectoratului cu privire la avansarea în gradul profesional următor a 49 polițiști și avansarea înainte de termen pentru merite excepționale în activitatea profesională a 16 polițiști giurgiuveni.

Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu a organizat pe esplanada Teatrului Tudor Vianu din municipiul Giurgiu mai multe activități în cadrul cărora au fost prezentate mijloacele şi metodele folosite de poliţiştii giurgiuveni în misiunile specifice.

Timp de mai bine de două ore, giurgiuvenii care au trecut prin zona Teatrului „Tudor Vianu” au avut parte de surprize, de la prezentarea unor elemente de tehnică şi dotare (motociclete, autoturisme şi autoutilitare, armament, etc.). Și prezentarea armamentului și tehnicii din dotarea Serviciului pentru Acțiuni Speciale, prezentarea autolaboratorului criminalistic mobil destinate cercetării la fața locului, cu tehnică foto-video, truse specializate și echipamentele criminalistice, precum și prezentarea Laboratorului de educație rutieră sau prezentarea autospecialei din dotarea Biroului pentru Protecția Animalelor au fost puncte de atracție importante la evenimentul de pe platoul Teatrului „Tudor Vianu”. Pliante, broșuri, pixuri și insigne, toate cu scopul unei informări cât mai corecte a cetățenilor cu privire la activitatea polițiștilor, au fost oferite celor care s-au oprit, fie și pentru câteva clipe, atrași cumva de agitația de pe platforma Teatrului, dar și de sunetul sirenelor, „deliciul” celor mici.

Un punct de atracție important au fost cei doi câini din dotarea Poliției giurgiuvene, KABAR și XENA, conduși în misiuni de instructorul lor, agent principal Roberta Sîrbu.

Tot un „deliciu” a fost un puști de doar cinci ani, echipat ca la carte, un polițist în miniatură, care a atras atenția tuturor…

Noi, polițiștii prezenți am fost asaltați cu întrebări de către micii vizitatori și am fost încântați să le fim la dispoziție și să le lămurim toate curiozitățile legate de munca de poliție, au precizat reprezentanții IPJ Giurgiu. La manifestarea de astăzi au participat câteva zeci de elevi, profesori din unităţile de învăţământ, dar și simpli cetăţeni ai municipiului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole