23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Alexandru ANDREI: „Șoseaua de centură a municipiului, realizată de CJ Giurgiu, încă un pas spre a deveni realitate: s-a publicat anunțul pentru licitarea lucrărilor de realizare!”

Joi, 9 iunie, a fost publicat pe SEAP anunțul Consiliului Județean pentru licitarea lucrărilor la șoseaua de centură a municipiului Giurgiu, o lucrare extrem de necesară.

Potrivit datelor oficiale, valoarea estimata totala a achizitiei este de aproximativ 305 miioane lei (fără TVA).

Proiectul este unul complex și prevede că traseul variantei ocolitoare se desprinde din DN 5 din sensul giratoriu al obiectivului “Drum de legatura DN 5 km 60+500 – Soseaua de centura – Pod Prieteniei km 61+400” continuă pe terenuri agricole, la km 1+000 traversează magistrala C.F. 903 București – Giurgiu cu un pasaj, după care se îndreaptă către DC 115 și magistrala C.F. 902 Bucuresti – Videle pe care le traversează prin intermediul unui pasaj. Traseul se continuă pe terenuri agricole, intersectează pe rând, la nivel, DN 5B, DJ 503, DJ 504 unde sunt prevăzute amenajări de tip giratoriu. Între DJ 504 și DN 5C se prevede traversarea canalului de irigații Giurgiu – Rșzmirești cu un pod, urmând ca traseul să se finalizeze în DN 5C – km 3+900, unde se va realiza un sens giratoriu,  preciza, la scurt timp de la publicarea anunțului, deputatul liberal giurgiuvean Alexandru Andrei.

Traseul variantei are o lungime totala de 12,068 km. Documentația pentru licitație prevede un termen de execuție de 36 de luni, proiectul urmând a fi finanțat din fonduri europene.

Infrastructura județului reprezintă una din prioritățile mandatului meu de parlamentar, de aceea acest pas înainte spre realizarea șoselei de centură a municipiului este o veste foarte bună, ce arată că, în timp ce alții vorbesc, noi facem! a încheiat parlamentarul giurgiuvean liberal.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole