26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, declarații despre vizita în Statele Unite (GALERIE FOTO)

Relația cu SUA este extrem de importantă pentru România pe mai multe paliere –  politic, militar, economic. România are nevoie să aplice metodele folosite de alte țări din Europa de Est, care își fac lobby în SUA, iar diplomația parlamentară face parte din acest arsenal. Întâlnirile cu reprezentanții unor instituții care influențează modul în care se pregătesc politicile SUA și cu politicieni care participă la luarea deciziilor au fost pe agenda delegației parlamentare care vizitează SUA și din care face parte, alături de alți colegi parlamentari, și deputatul giurgiuvean liberal Gabriela Horga.

Despre vizita sa în SUA, deputatul giurgiuvean spunea:

În a doua zi a vizitei în Statele Unite, am participat la evenimentul “Strengthening Black Sea security and defense in a new era”, organizat de Atlantic Council, un think tank american în domeniul politicii internaționale. Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a afectat fundamental situația securității în Maerea Neagră. Pentru a asigura apărarea efectivă Statele Unite trebuie să colaboreze cu aliați precum România pentru o noua abordare strategică, este una dintre ideile pe care s-a bazat dezbaterea.

Am avut o întrevedere cu reprezentanții The Cohen Group, inclusiv cu președintele William Cohen”.

Grupul Cohen oferă servicii de consultanță în ceea ce privește afacerile globale și consiliere cu privire la oportunitățile tactice și strategice de pe piețele lumii. Grupul Cohen oferă firmelor conslutanță pentru a concura și a avea succes pe piața globală.

Grupul are sediul în Washington și are birouri în mai multe capitale ale lumii,  acoperind regiunile importante – Europa,  Orientul Mijlociu, Asia-Pacific și America Latină. Președintele firmei, William Cohen, a fost membru al Congresului SUA timp de 24 de ani și secretar al Apărării între 1997 și 2001.

La întâlnirea de sediul Grupului Cohen a participat și fostul ambassador al SUA la București, Adrian Zuckerman. Născut în România, Zuckerman a fost un ambasador care a promovat respectarea statului de drept și cooperarea economică între cele două țări. În timpul mandatului său, România și SUA au semnat acordul pentru modernizarea și extinderea Centralei Nucleare de la Cernavodă.

Ne-am întâlnit, de asemenea, cu Lisa McClain, membră în Comitetul pentru servicii armate al Camerei Reprezentanților și care face parte, de asemenea, și din Comitetul pentru Educație și Muncă a Camerei, în cadrul căreia a militat pentru redeschiderea școlilor în vederea învățării față în față și cu senatorul Mike Rounds, membru în Comitetul pentru relații externe și Comitetul pentru servicii armate.

Am participat la deschiderea oficială a Muzeului Victimelor Comunismului,  a mai precizat deputatul Gabriela Horga.

Vizitatorii muzeului din Washington vor fi ghidați prin istoria comunismului –  cum a început, cum acționează și cum au rezistat oamenii care au trăit sau trăiesc în astfel de regimuri. Vizitatorii pot urmări filme sau participa la expoziții interactive care aduc la viață dramele victimelor și poveștile supraviețuitorilor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole