12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Deputatul liberal giurgiuvean Gabriela HORGA, despre proiectele de educație ale conducerii Consiliului Județean Giurgiu

Cu puțin timp în urmă, site-ul nostru promova raportul de activitate la un an de mandat al președintelui Consiliului Județean Giurgiu, liberalul Dumitru Beianu. La vremea respectivă, o atenție aparte a reținut-o segmentul de proiecte pentru educație, acesta fiind, de altfel, un punct principal al programului liberalilor atât pentru județul nostru, cât și pentru toată țara.

Printre cei care au apreciat – și chiar au susținut – activitatea acestui prim an de mandat în fruntea CJ a lui Dumitru Beianu se numără și deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga. La scurt timp de la publicarea raportului de activitate al lui Dumitru Beianu, deputatul giurgiuvean a venit cu o postare pe facebook, în cadrul căreia reamintea o serie de proiecte devenite realitate în ceea ce privește educația.

„Administrația liberală a județului Giurgiu investește în viitor, căutând soluții concrete pentru tinerii din județ, astfel încât aceștia să aibă opțiuni profesionale și să fie determinați să rămână acasă.

Am încercat să schimbăm starea de lucruri actuală –  de peste 10 ani județul Giurgiu ocupă ultimul loc în clasamentele naționale la promovarea Examenului Național de Evaluare și a Examenului de Bacalaureat.

Dumitru Beianu a acționat pentru introducerea învăţământului dual și reînfiinţarea învăţământului profesional, în parteneriat cu agenţii economici locali sau zonali”, spunea Gabriela Horga.  

Totodată, în ideea promovării și implementării învățământului dual, conducerea CJ Giurgiu a purtat discuții cu reprezentantii mai multor companii și cu reprezentanții instituțiilor școlare, reușind astfel, un prim succes prin înființarea a trei clase în sistem dual.

În urma unor astfel de discuții, așa cum s-a promovat inclusiv în mediul on-line, la Liceului tehnologic „Ion Barbu” s-a înfiinţat o clasă cu profil textil începând cu anul şcolar 2021-2022, în parteneriat cu o firmă în domeniu. Obiectivul este formarea elevilor pentru viitoare meserii în domeniul industriei textile, calificare profesională confecționer produse textile.

La nivelul aceleiași unități de învățământ, dar în parteneriat cu Compania Națională Poșta Română, a fost înființată o clasă de liceu de tip seral în cadrul căreia 20 de elevi vor primi specializarea Tehnician în activități de poștă – nivel 4 de calificare, iar pentru anul școlar 2022-2023 Poșta Română a garantat susținerea pentru o a doua clasă, dar și burse lunare acordate elevilor din partea companiei.

Nu au fost uitați nici elevii cu rezultate excelente la concursuri, olimpiade sau competiții școlare, și nici cei care i-au pregătit, deputatul giurgiuvean liberal amintind faptul că, în acest prim an de mandat PNL, Consiliul Județean a acordat stimulente financiare cuprinse între 500-1000 lei pentru 143 de elevi cu rezultate excelente la concursuri, olimpiade și competiții școlare la nivel județean, național și internațional, dar și pentru 38 de cadre didactice îndrumătoare.

Mai mult, prin proiectul “10 pentru Giurgiu” Consiliul Județean a premiat toți elevii care au absolvit clasele de liceu cu media 10.

Dacă ne mândrim cu elevii de 10 din județ, nu trebuiau uitați nici micuții mai puțin norocoși, pentru aceștia CJ Giurgiu aprobând, chiar înainte de debutul acestui an școlar, achiziționarea a 1000 de ghiozdane complet dotate cu rechizite, diferențiate pe categorii de vârstă și gen, care au ajuns la copiii din familii defavorizate, inclusiv în familiile de etnie rromă.

Tot din bugetul propriu al Consiliului, au fost achiziționate tablete pentru elevii cu nevoi speciale din cadrul Școlii Speciale Nr. 1 și au fost reabilitate, pe perioada verii, sălile de clasă pentru a le oferi condiții și mai bune acestora.

Totodată, prin implicarea colegei noastre Alina Meclea, consilier județean, continuăm pregătirea pentru examenul de bacalaureat al elevilor și în acest an școlar și extindem proiectul de pregătire a tinerilor în tot județul, a mai precizat deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole