18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Campanie de vaccinare pentru angajații și beneficiarii din centrele DGASPC Giurgiu

La nivelul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, o parte din salariații structurilor rezidențiale pentru copii, persoane adulte cu dizabilități și persoane vârstnice au fost deja vaccinați, de asemenea și o mare parte din beneficiarii centrelor pentru adulți cu dizabilități și căminelor pentru persoane vârstnice.

Astfel, din cei 505 salariați ai structurilor rezidențiale pentru copii, adulți cu dizabilități și vârstnici  (situate în Giurgiu, Izvoarele, Valea Bujorului, Oinacu, Tântava, Grădinari, Oncești, Mironești și Hotarele) au fost  deja vaccinați, cu cel puțin o doză, 258 salariați.

 Din cei 258 beneficiari ai centrelor pentru adulți cu dizabilități și ai căminelor pentru persoane vârstnice au fost deja vaccinați 228 beneficiari, cei mai mulți cu două doze; de asemenea, au fost vaccinati 28 de minori cu vârsta de peste 16 ani, aflați în plasament în structuri rezidențiale pentru copii din cadrul D.G.A.S.P.C.  Giurgiu.

“La nivelul instituției, am realizat o planificare a vaccinărilor, am întocmit liste de vaccinare pentru personalul și beneficiarii din fiecare centru rezidențial iar în cadrul activităților de vaccinare organizate în perioada 02-05 noiembrie 2021, vor fi administrate doza 1 (pentru cei care nu au optat pentru  vaccinare până acum), sau  dozele 2, respectiv 3 de vaccin pentru celelalte persoane. Am organizat aceste activități cu sprijinul Direcției Județene de Sănătate Publică, Prefecturii Giurgiu și Consiliului Județean; personalul medical din echipele mobile de vacinare și dozele de vaccin sunt asigurate de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu, materialele sanitare și de protecție sunt asigurate de Spitalul Județean iar mijlocul de transport a fost pus la dispoziție gratuit, de Mălina Auto Clinic SRL, care a încheiat un contract de sponsorizare cu D.G.A.S.P.C. Giurgiu”, a declarat Daniela Ruse, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

În data de 2 noiembrie 2021,61 beneficiari și 10 salariați din centrele rezidențiale pentru adulți cu dizabilități din localitățile Tântava și Grădinari au fost vaccinați, cei mai mulți cu doza 3, împotriva Covid-19. Administrarea dozelor de vaccin a avut loc la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Tântava, respectiv la Centrul de îngrijire și asistență Grădinari. Echipele mobile de vaccinare  vor fi prezente în structurile rezidențiale din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu și în zilele următoare iar până vineri 5 noiembrie 2021,  vor fi vaccinați și alți salariați și beneficiari din centrele pentru persoane adulte cu dizabilități, căminelor pentru vârstnici și structurilor rezidențiale pentru copii din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu care au fost înscriși pe listele de vaccinare pentru dozele 1 sau 2 sau 3.            

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole