18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Culmea nesimțirii! După ce a bătut din picior să i se retrocedeze terenul, un giurgiuvean tinde să îl transforme în groapă de gunoi! (FOTO)

Cu aproximativ patru luni în urmă, după ce a primit ÎN NATURĂ un teren pe bdul Acad. Miron Nicolescu (în imediata apropiere a unui supermarket), un giurgiuvean, S.D., a bătut din picior, impunând autorităților publice locale să mute cele trei tomberoane de gunoi, aflate pe o platformă betonată, platformă ce fusese înființată de circa patru ani, printr-un proiect finanțat din fondurile europene. Nu discutăm acum care a fost modalitatea prin care pe un teren aflat în litigiu, la vremea respectivă, s-a realizat o investiție cu bani europeni. Cert este că, din lipsă de timp (și, probabil, de inspirație) angajați ai Primăriei au mutat tomberoanele cu pricina, odată ce S.D. a devenit proprietar „cu acte în regulă”, în imediata apropiere a patru blocuri de locuințe, lucru care, la vremea respectivă, a iscat o adevărată revoltă a locatarilor din zonă, după cum scriam la acea dată. Totul s-a datorat pretențiilor respectivului proprietar, care le-ar fi spus angajaților din Primăria Municipiului Giurgiu că „nu își dorește gunoi și nici gunoaie pe terenul lui”, motivând urgența cu care solicita eliberarea zonei de tomberoane cu realizarea unei construcții.

Ceea ce se dorea a fi o nouă construcție a fost lăsată, încă de la data recuperării terenului de către S.D, în paragină. LA PROPRIU! În loc să îngrădească zona respectivă, proprietarul nostru a lăsat-o liberă. Astfel că nu a trecut mult și alți „binevoitori” (probabil giurgiuveni obișnuiți cu existența tomberoanelor în zona respectivă), au lăsat „amintiri” pentru proprietarul terenului, crezând, probabil, că angajații de la Salubritate vor ridica pungile, sacii și resturile menajere depuse acolo.

Astfel, după cum se poate vedea în imaginile trimise de cititorii noștri, gardul despărțitor dintre terenul cu pricina și supermarketul amintit, maldăre de gunoaie „tronează” la umbră, creând, pe lângă disconfortul olfactiv, și unul vizual.

Conform informațiilor primite de la reprezentanții Direcției Poliției Locale Giurgiu, sesizați de reprezentanții publicației noastre, angajații instituției continuă demersurile începute la sfârșitul lunii iulie 2021, în sensul că astăzi, 4 noiembrie, cetățeanul a primit o invitație la sediul Direcției, unde urmează să i se pună – din nou – în vedere să igienizeze zona, să o împrejmuiască și să o păstreze curată. Este, așa cum spuneam, al doilea demers de acest fel al DPL Giurgiu, în luna iulie fiind atenționat asupra aceluiași aspect. În cazul în care nu se va conforma, proprietarul riscă o amendă destul de serioasă, conform legislației în vigoare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole