23.9 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Deputatul giurgiuvean liberal Gabriela HORGA, vot important în Camera Deputaților

Trei proiecte importante au trecut astăzi, 9 noiembrie, de Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, printre ele aflându-se și un proiect de lege în care initiator, alături de alți colegi liberali, se află și deputatul giurgiuvean Gabriela Horga. Este vorba despre proiectul ce vizează acordarea de sprijin financiar Comitetului Olimpic și Sportiv Român și Comitetului Național Paralimpic.

„Mă număr printre inițiatorii acestui proiect de lege, alături de mai mulți colegi din PNL. Sportul românesc traversează o perioadă dificilă și relansarea acestui domeniu se poate realiza doar prin măsuri concrete de sprijin. Potrivit actului normativ, un procent de 1% din taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc, taxa de acces, precum şi din celelalte taxe prevăzute de lege se constituie ca venit al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român și 0,2% ca venit al Comitetului Național Paralimpic”, spunea, la scurt timp de la finalizarea votului, deputatul liberal giurgiuvean.

Alte proiecte ce au fost aprobate în plenul Camerei în ședința de marți fac referire la reducerea TVA pentru lemnele de foc de la 19% la 5%, fiind admis, în acest sens, un amendament la un proiect de lege de completare a Codului fiscal, depus de către Partidul Național Liberal încă din 2018.

„Proiectul, așa cum a fost completat de PNL, prevede o cotă redusă de 5% pentru livrarea de lemn de foc pentru persoane fizice, sub forma de trunchiuri, butuci, vreascuri, ramuri sau sub forme similare. Astfel, va rezulta un preț final mai mic pentru populație”, a mai precizat Gabriela Horga.

Un alt proiect votat a fost cel care asigură o aplicare firească și simplă a cotei reduse pe tot lanțul, eliminând și tentația de fraudă la capătul lanțului când s-ar trece de la cota de 19% la cea de 5%, deputatul liberal giurgiuvean precizând că este la fel de important ca o familie, dar și o scoală, gradiniță, primărie sau agent economic să beneficieze de cota redusă.

Proiectele vor fi trimise pentru promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole