17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Culturile de grâu ale familiei primarului comunei Putineiu, atacate de o mână criminală! (GALERIE)

Cu puțin timp în urmă, pompierii giurgiuveni au transmis o informare conform căreia 70 de hectare de miriște și circa 5 hectare dintr-un lan de grâu au ars, în această după-amiază, în localitatea Putineiu.

La fața locului au intervenit, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu și ISU Teleorman, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și o cisternă.

Incendiul a fost stins după aproximativ două ore și a fost provocat, cel mai probabil, de un foc în aer liber lăsat nesupravegheat.

Contactat telefonic, primarul comunei Putineiu, Gheorghe Breazu, preciza că incendiul a fost provocat cel mai probabil de un „adversar”, ținând cont de starea excelentă a culturilor. Norocul familiei primarului Breazu, cea care administra de fapt acele hectare de teren, este că toată suprafața era asigurată. „Un motiv în plus pentru fermieri să recurgă la acest mod de a se pune la adăpost”, a precizat un reprezentant al familiei primarului Breazu.

Un alt incident asemănător s-a petrecut cu doar două zile în urmă, când alte hectare de culturi ale unui fermieri din Putineiu au fost distruse, tot din cauza folosirii focului deschis fără supraveghere.

Folosirea focului deschis în apropierea terenurilor agricole, fără respectarea prevederilor legale și adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu, este o acțiune periculoasă, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul înconjurător.

Incendiile se pot extinde într-un timp foarte scurt, pot afecta culturile agricole, locuințele, fondul forestier sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Potrivit standardelor privind bunele condiții agricole și de mediu ale terenurilor, arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă.

Pentru a evita producerea arderilor necontrolate, facem apel la cetăţeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor. Le reamintim faptul că utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt este interzisă, se arată într-un comunicat ISU GIURGIU.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole