12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, despre recenta vizită în Statele Unite

La aniversarea a 25 de ani de la Lansarea Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, în Parlamentul României a avut loc marți, 28 iunie, ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului dedicată acestui eveniment. Participantă, în calitate de membru al delegației parlamentare, la vizita în Statele Unite, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, a luat parte și la ședința amintită. Despre eveniment, deputatul liberal giurgiuvean spunea, la scurt timp de la finalizarea acestuia:

Am făcut parte din delegația Camerei Deputaților care a fost în SUA, în perioada 6-14 iunie. În acest timp am avut zeci de întâlniri cu membri ai Congresului SUA, ai Senatului, Departamentului de Stat al SUA. De asemenea, ne-am întâlnit cu reprezentanții unor instituții care influențează modul în care se pregătesc politicile SUA, cu US Chamber of Commerce și reprezentanții unor companii sau organizații ale oamenilor de afaceri din SUA.

Principalele subiecte susținute în cadrul întâlnirilor au fost: întărirea prezenței aliate în România pe flancul estic al NATO în contextul războiului cu Ucraina, inclusiv prin creșterea numărului de militari americani staționați în România; soluții legislative ce au ca scop facilitarea includerii României în programul Visa Waiver; creșterea nivelului investițiilor americane în România, dar și încurajarea companiilor românești care vor să investească în SUA; importanța parteneriatului cu SUA pentru a asigura securitatea energetică a României și poziția strategică a României privind securitatea energetică a Uniunii Europene. Diplomația parlamentară, relația cu Congresul și Senatul, reprezintă una dintre modalitățile de a îmbunătăți relația dintre țările noastre, așa cum o demonstrează experiența unor state care au un lobby puternic în SUA.

Detalii, precum și raportul complet al vizitei în Statele Unite ale Americii a delegației din care a făcut parte deputatul liberal giurgiuvean pot fi regăsite aici.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole