18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Conducerea Consiliului Județean Giurgiu a așezat județul nostru pe harta învățământului dual din România!

Ieri, 7 octombrie, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, și vicepreședintele Elisabeta Mihalcea au stat la aceeași masă cu importanți reprezentanți ai mediului de afaceri din Giurgiu, Camera de Comerț Româno-Germană, Ambasada Austriei, oficiali ai guvernului și instituții de educație.

Discuțiile au vizat strategia învățământului dual pentru 2022-2023, cu accent pe soluțiile pentru conectarea domeniului educației cu realitățile din câmpul muncii.

Cei mai importanți jucători din mediul de afaceri local au fost prezenți la eveniment și au ținut să explice cât de mare nevoie au de forță de muncă și cât de interesați sunt de o colaborare asumată între Consiliul Județean, instituțiile de învățământ și Ministerul Educației.

Președintele Camerei de Comerț Româno-Germane AHK, Sebastian Metz a ținut să felicite și să aprecieze public implicarea și eforturile depuse de vicepreședintele Consiliului Județean Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, pentru dezvoltarea sistemului educațional giurgiuvean.

Deputatul Gabriela Horga și-a exprimat susținerea proiectelor în domeniul educației din județul Giurgiu, precum și disponibilitatea de a discuta cu toți factorii implicați. Deputatul a explicat că are în vedere, în perioada următoare, inițierea unui proiect de lege în domeniul educației.

La eveniment au participat Sebastian Metz, președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane AHK, Stephan Stürzer, oficial al ambasadei Austriei, Daniela Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București, Gabriela Horga, deputat PNL de Giurgiu și Dumitru Beianu, președintele Consiliului Județean Giurgiu.

Mai mult, reprezentanții Consiliului Județean au precizat, pentru reprezentanții publicației noastre, faptul că recent Camera de Comerț Româno-Germană și-au manifestat dorința de a promova județul nostru pentru eventuale proiecte viitoare ce să implice atât tinerii, cât și angajatorii.

Iată, mai jos, mesajul transmis chiar de Camera de Comerț Româno-Germană, referitor la acest aspect:

„Din partea noastră, a Camerei de Comerț Româno-Germană, vă asigurăm că vom susține inițiativele dumneavoastră și ne dorim să colaborăm cu dumneavoastră în sensul promovării proiectelor județului dumneavoastră partenerilor voștri” a declarat directorul general al Camerei de Comerț Româno-Germană AHK, Sebastian Metz.

La acest moment, la nivelul județului Giurgiu, există clase de învățământ profesional dual în două instituții de învățământ.
În total, 53 de elevi din județ se pregătesc pentru meseriile de operator mașini cu comandă numerică, sudor și confecționer produse textile.

De asemenea, statistica Insperctoratului Școlar Județean arată astfel:

Începând cu anul școlar 2022-2023, se va înființa o clasă de învățămant dual la Liceul Tehnologic “Ion Barbu” , în cadrul unui parteneriat cu Compania Națională Poșta Româna.
Cel puțin 20 de elevi vor fi pregătiți prin învățământul profesional în sistem dual, după finalizarea studiilor având un loc de muncă asigurat in cadrul CN Poșta Română. Tinerii vor beneficia, de asemenea, de o bursa lunară din partea companiei.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole