18.1 C
Giurgiu
vineri,12 aprilie 2024
spot_img

10 octombrie – Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită în condiții de pandemie

În scopul încurajării consumului de produse agroalimentare și tradiționale, ziua de 10 octombrie este dedicată prin excelență promovării produselor agroalimentare românești și producătorului român, menținător al obiceiurilor locale, al portului popular și al deprinderilor păstrate din vechime, consacrate prin tradiție.
Evenimentele organizate în jurul zile de 10 octombrie, reprezintă mijlocirea întâlnirii dintre producator și consumator, în scopul promovării produselor romanești, a păstrării tradiției și obiceiurilor străvechi dar și a întoarcerii consumatorului către ceea ce ne caracterizează în materie de gastronomie românească. În plus, este foarte importantă, cultivarea gustului tuturor consumatorilor, indiferent de vârstă, pentru ceea ce este românesc, fie că ne referim la calitatea produselor agroalimentare și tradiționale fie la frumusețea portului și dansului popular.
Anul acesta, în context pandemic, la Giurgiu evenimentul a debutat încă din data de 2 octombrie, cu Ziua Produselor Agricole Giurgiuvene, și a continuat pe parcursul întregii perioade, până pe data de 10 octombrie. În principal, acțiunile derulate au vizat donații de produse agroalimentare autohtone, atât către persoanele vulnerabile din localitățile județului, cât și către centre și așezăminte ce acordă asistență copiilor, bătrânilor sau femeilor abuzate. Până la acest moment, zeci de kilograme de produse au ajuns în posesia acestora, cantitățile modificându-se de la o zi la alta, tot mai mulți producători și comercianți aplecându-se asupra educării consumatorului și asupra nevoilor celor aflați în nevoie.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole