12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

COMUNICAT DE PRESĂ: „Danube in the classroom” și la Giurgiu, la Colegiul Național „Ion Maiorescu”

Elevi de clasa a IX-a si a X -a de la Colegiul Național ”Ion Maiorescu” au participat, marți 20 decembrie, la o interesantă și interactivă activitate – Danube in the classroom, în cadrul proiectului internațional “Flowing in the Danube”, implementat de Rețeaua Dunării/Casa Europeană din Budapesta.

Așadar, timp de aproape o oră, elevii giurgiuveni au discutat despre Dunăre, priorități de dezvoltare în regiune, oportunități și particularități, avantajele apartenenței la Uniunea Europeană și au lucrat în echipe, pe aceste teme. Cuvintele cheie identificate drept beneficii ale României, ca stat comunitar sunt: conectare internațională, justiție europeană, stabilitate, dezvoltare și unitate.

Astfel de ateliere de comunicare sunt găzduite în toate orașele incluse în proiect, părerea tinerilor fiind extrem de valoroasă din perspectiva organizatorilor.

De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu și administratorul public, Ionel Muscalu, au participat la Bruxelles, într-o vizită de lucru, între 7-10 noiembrie 2022, discutându-se despre rolul coeziunii europene și în regiunile și orașele riverane Dunării, unde trebuie să avem instituții capabile să îndeplinească obiectivele prielnice dezvoltării economice și sociale.

Proiectul ”Flowing in the Danube” a fost prezentat publicului giurgiuvean încă din această vară, în Parcul Alei, care a găzduit pentru câteva ore, un stand de informare a proiectului. Pe tot parcursul sesiunii de informare au fost purtate discuții informale cu peste 30 de giurgiuveni de toate vârstele, în ceea ce privește cooperarea și posibilitățile pe care le oferă Dunărea, iar principala axă de investiții pe care au votat-o giurgiuvenii, a fost educația.

Datele colectate din orașele dunărene au fost integrate într-un raport de proiect ce a fost prezentat Comisiei Europene. Anul 2022 a fost declarat de Uniunea Europeană Anul European al Tineretului.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole