Cu 33 de ani în urmă, și pe străzile din Giurgiu, ca, de altfel, în toată țara, se scanda „LIBERTATE”, „JOS CEAUȘESCU”, scandări ale descătușării dintr-un regim autoritar și totalitar despre care generațiile de astăzi învață doar din cartea de istorie, sau din poveștile părinților și bunicilor lor. Și la Giurgiu, ca și în alte orașe, au murit, atunci, oameni. Șase, ale căror nume sunt încrustate în marmura monumentului din fața Bisericii Eroilor din municipiu, locul unde s-au tras cele mai multe focuri de armă.
Cei șase au fost comemorați astăzi, 22 decembrie, la 33 de ani de la Revoluție, de autoritățile publice locale și Asociația 22 decembrie Giurgiu.
După depunerea de coroane de flori la troița din apropierea Teatrului „Tudor Vianu” din centrul municipiului, la monumentul de pe șoseaua București a avut loc o scurtă slujbă de pomenire, urmată de depunerea de coroane de flori.
Au depus, pe rând, coroane reprezentanții Primăriei Municipiului Giurgiu, ai Consiliului Județean Giurgiu, ai Instituției Prefectului, Asociației 22 decembrie – filiala Giurgiu, ai Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Comisariatului Militar Giurgiu, ai inspectoratelor Ministerului de Interne, ai Penitenciarului Giurgiu dar și ai Pro România și ai Alianței pentru Unitatea Rromilor – Giurgiu.
Momentul de aducere aminte s-a încheiat cu defilarea plutoanelor de gardă.