5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Cei mai buni profesori au fost premiați de Consiliul Județean Giurgiu, în Gala Excelenței în Educație

A devenit un obicei pentru președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, să premieze excelența în educație, fie că a fost vorba despre elevi cu rezultate notabile, fie de profesorii sau antrenorii sportivi care s-au ocupat de ei.

Ajunsă la a treia ediție (a acestui mandat), Gala Excelenței în Educație a reunit sâmbătă, 13 august, aproximativ 100 de cadre didactice care, de-a lungul anului școlar 2021 – 2022, în ciuda greutăților întâmpinate (cursuri on-line) au reușit să pregătească și să obțină, prin intermediul elevilor, rezultate excelente la competiții sportive, concursuri de artă sau olimpiade școlare, faze județene sau naționale, unii dintre ei chiar internaționale.

În total, lista premiată de Consiliul Județean a numărat 130 de cadre didactice și antrenori, fiecare fiind recompensat cu sume cuprinse între 500 și 750 de lei. O sumă modică, în condițiile unui buget afectat de criză, dar, așa cum spuneau atât președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, cât și primarul municipiului, Adrian Anghelescu, performanța trebuie răsplătită.

„Vă mulțumesc pentru că ați acceptat invitația noastră la un eveniment care sperăm să fie disponibil în fiecare an de acum înainte, pentru că merită, din toate punctele de vedere. Astăzi, 13, e ziua mea norocoasă, și înțeleg că Gala Excelenței în Educație reprezintă și pentru noi, și pentru dvs, încununarea unui efort de un an. Educația este o prioritate eternă, pentru România, date fiind așteptările, dragostea noastră pentru copii, rezultatele pe care ni le dorim, de la an la an, tot mai bune. Încercăm cu toții să fim mai buni. Dvs aveți partenerul, și vă asigur de toată considerația, iar noi, pe parte de infrastructură, suntem o echipă care trudim, fiecare, în dreptul lui, și care ne străduim să răspundem așteptărilor. Dacă vorbim despre infrastructură, Consiliul Județean și primăria municipiului, și comunele și orașele din județ, au cumva o gândire convergentă, cu implicare proporțională din punct de vedere al bugetului și al resurselor umane disponibile. În primul rând, ne mândrim cu faptul că pregătim un Centru de Excelență, avem lista de copii care vor să aibă o activitate excelentă, pregătim școli, anual, care să fie puse la dispoziția celor care vor să învețe, și care înțeleg cât de importantă este educația pentru fiecare dintre ei, pregătim, mai nou, de câțiva ani, cu doamna Mihalcea, team-leader, o altă abordare pentru învățământul profesional. Aceasta este o altă latură a educației pe care o prezentăm de câte ori avem ocazia, și spun și acum pe scurt, că este obligatoriu să vină în completare ca activitate, după școală, pentru un număr semnificativ de copii care și-ar găsi mult mai multe satisfacții optând pentru o meserie bine plătită în județul Giurgiu, în România, sau oriunde. Avem un proiect în pregătire, un proiect în asociere cu Primăria Municipiului Giurgiu, am discutat de la bun început cu domnul primar Anghelescu și am convenit că trebuie să îl tratăm ca pe un proiect prioritar, la Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”, unde dezvoltăm un proiect de aproximativ 20 de milioane de euro care presupune schimbarea, modernizarea condițiilor pentru o sumedenie de meserii pe care copiii noștri să le abordeze”, a precizat, în deschiderea evenimentului, președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu.

Apoi, rând pe rând, cadrele didactice au fost invitate pe scena Teatrului „Tudor Vianu”, acolo unde a avut loc evenimentul, pentru a-și primi diploma și premiul pregătit de organizator. Vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, a fost amfitrionul evenimentului, tot ea fiind cea care, în ședința extraordinară a Consiliului Județean din urmă cu trei zile, a susținut promovarea și adoptarea proiectului de hotărâre prin care se aloca suma totală de 70.000 de lei pentru premierea cadrelor didactice în cadrul Galei.

Evenimentul s-a încheiat cu tradiționalele fotografii de grup.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole