9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

La Greaca, CONTINUĂ DEZASTRUL! (VIDEO)

Cu circa un an de zile în urmă, începeam relatarea unor fapte – multe dintre ele la limita legii, chiar și dincolo de ilegalitate, unele dintre ele – girate, fără prea multe scrupule, de primarul comunei Greaca, Florentin Surduleasa. La momentul respectiv, când reporterii noștri demarau succesiunea de investigații jurnalistice în comună, primarul s-a arătat, inițial, dispus la o discuție în care să își dovedească nevinovăția. Însă, mai apoi, subit, acesta s-a răzgândit, devenind de negăsit la telefon, pentru a stabili eventuale întâlniri pentru a-și expune punctul de vedere. În schimb, neregulile au curs, una după alta, primarul din Greaca crezându-se de neatins, odată cu numirea, în funcția de prefect, a unei persoane susținute de PSD, partid din care face și el parte.

După dezastrul ecologic, la propriu, făcut de o firmă ce câștigase o licitație cu „cântec” pentru o suprafață îngrijită, mai bine de jumătate de secol, de familia Jinaru, licitație câștigată nu așa cum ar fi firesc, de cel ce oferă un preț mai mare, ci de cel care este mai bun prieten cu primarul, au început și oamenii din comună să ne atragă atenția asupra mai multor probleme. Deșeuri depozitate în locuri neconforme, unele dintre aceste zone având pânza de apă freatică la mai puțin de doi metri adâncime, pășune pastorală transformată în cultură de grâu sau chiar în drumuri de acces către bălți de pescuit, chiar defrișări și săpături care au dus la surpări de maluri, toate au fost, de-a lungul acestui an, prezentate pe larg de evenimentgr.ro.

Mai nou, o altă „belea” a apărut în Greaca. Pe locul unde a demarat o „investiție” făcută de Maria TRADING, firmă deținută de un cetățean arab care – spun oamenii din comună – ar fi contribuit cu multe zeci de mii de euro la campania electorală a social-democratului Florentin Surduleasa, au început, inițial, să apară gunoaie depozitate pe malul de pământ pe care trona o viitoare locație de petreceri. Mai apoi, gunoaiele au dispărut, iar în locul lor a apărut…un drum!

Așa cum se vede din filmarea trimisă de un cititor al publicației noastre, locuitor al comunei Greaca, în plin mal a apărut drumul care coboară spre „luncă”, zonă în care se zvonește că va apărea o zonă de agrement.

N.R. Sursele noastre spun că primarul Surduleasa ar fi deja în vizorul DNA pentru mai multe nereguli, însă urmează ca acest aspect să fie verificat de reporterii noștri în perioada următoare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole