18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

CANICULA îmbie la scăldat…ce reguli trebuie să urmați!

Anul trecut, în lunile iunie și iulie, trei tineri de 17, 18 și 24 de ani și-au pierdut viața în timp ce se aflau la scăldat. Dunăre, Canalul Plantelor și râul Argeș sunt locurile în care s-au produs aceste evenimente grave.

Pentru a preveni tragediile și vara aceasta echipaje mobile din cadrul ISU Giurgiu organizează acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor cu privire la alegerea locurilor amenajate pentru scăldat. Autospecialele de pompieri transmit mesaje preînregistrate referitoare la respectarea tuturor măsurilor de siguranță în apă și în apropierea acesteia. Acțiunile se vor desfășura pe toată perioada sezonului de vară.

Reamintim faptul că, de cele mai multe ori, tragediile la scaldat se produc, fie din cauza faptului că persoanele respective nu știu să înoate foarte bine, fie intră în ape în care curenții sunt puternici sau în locuri unde nivelul se schimbă brusc și nu mai reușesc să iasă la suprafață.

Din acest motiv, recomandăm cetăţenilor să respecte următoarele măsuri de siguranță atunci când merg la scăldat:

  • frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
  • evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
  • evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi;
  • nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;
  • nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
  • nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;
  • echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole