18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

DECLARAȚIE. Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „PNL are mereu soluții pentru investițiile în infrastructura județului Giurgiu!”

Partidul Naţional Liberal găsește soluții pentru investiții în infrastructura județului Giurgiu, finanțând proiecte pentru ca giurgiuvenii să aibă o viață mai bună. Nu putem vorbi de dezvoltare în secolul XXI fără acces la gaze, drumuri sau apă.

Vizita de astăzi în județul Giurgiu a ministrului Dezvoltării, Adrian Veştea (PNL), a fost un prilej pentru a trece în revistă investițiile din fonduri UE și naționale desfășurate de acest minister în județul nostru.

Județul Giurgiu beneficiază de 1,17 miliarde de lei alocare prin Programul Național de Invesții ”Anghel Saligny” pentru proiecte de apă, canalizare și drumuri.

Adrian Veștea a aprobat, împreună cu un alt ministru liberal, Sebastian Burduja (Energie), ordinul prin care 21 de proiecte din județul Giurgiu vor beneficia de finanțare pentru construcția sau extinderea unor rețele de gaze naturale. Finanțarea este de 191,5 milioane de lei, tot prin Programul Național de Invesții ”Anghel Saligny”. Vor beneficia de finanțare orașul Bolintin Vale, comunele Bucșani, Buturugeni, Călugăreni, Clejani, Comana, Crevedia Mare, Florești-Stoenești, Frătești, Găiseni, Ghimpați, Hotarele, Letca Nouă, Ogrezeni, Putineiu, Roata de Jos, Săbăreni, Ulmi, Vânătorii Mici și Vărăști și Asociația de Dezvoltare Intecomunitară Oinacu (Oinacu, Daia, Gostinu).

Pe de altă parte, comunele Slobozia, Malu și Vedea vor beneficia de un sistem de distribuție de gaze naturale finanțat din fonduri europene.

Fondurile europene au devenit, de asemenea, o sursă pentru dezvoltarea județului. 54 de contracte prin PNRR, în valoare totală de 221,9 milioane de lei vizează județul Giurgiu.

Adrian Vestea a vizitat astăzi și localitățile giurgiuvene Oinacu și Băneasa. A vizitat șantierele a trei dintre investițiile din localități, un drum realizat prin programul “Anghel Saligny” în comuna Băneasa, o sală de sport multifuncțională un dispensar în comuna Oinacu, realizate prin Compania Națională de Investiții.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole