15.2 C
Giurgiu
vineri,21 martie 2025
spot_img

Ministrul Dezvoltării, Adrian Ioan VEȘTEA, a vizitat, pentru câteva ore, județul Giurgiu. Ce documente importante a semnat ministrul, la Giurgiu (GALERIE FOTO)

Preț de câteva ore, începând cu orele prânzului, ministrul dezvoltării, Adrian Ioan Veștea, a fost oaspetele atât al Consiliului Județean Giurgiu, cât și al celor aproximativ 30 de reprezentanți ai unităților administrativ-teritoriale din județ, beneficiare ale programelor de dezvoltare derulate de minister.

„Avem nevoie în conducerea ministerelor de oameni cu experiență în administrație. Ca să oferi un răspuns, să înțelegi cu adevărat o solicitare, trebuie ca mai întâi să ai experiență în administrația publică locală. Iar cea mai grea funcție, am mai spus-o, este cea de primar!

Sunt convins că, venind din administrație, domnule ministru, în calitate de performer al administrației publice din România, veți avea multe rezultate pozitive. În campania electorală, județul Giurgiu a insistat pe un program de instalare și dezvoltare a rețelelor de gaze naturale, am și propus soluții. Au fost evenimente de impact global, care au întârziat puțin acest aspect, dar sunt convins că, de acum, odată cu semnările documentelor de investiții atât de necesare județului nostru”, spunea președintelui Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

De altfel, acesta a vorbit, pe scurt, și despre proiectele – deja finanțate sau aflate în curs de finanțare – ce însumează aproximativ 700 de milioane de euro.

Pe de altă parte, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu, preciza:

„Proiectele finanțate de Ministerul dezvoltării, la nivelul municipiului Giurgiu, sunt legate, în primul rând, de realizarea a 75 de apartamente, în valoare de 22 de milioane de euro, ce urmează a fi construite la Giurgiu, este vorba de 2 programe de termoficare – înlocuire rețea transport agent termic, extrem de importante, de asemenea, vorbim de două proiecte de reabilitare alimentare cu apă, și, nu în ultimul rând, avem 33 de milioane de euro pentru aproximativ 40 de străzi – reabilitare și modernizare. Sunt fericit că această echipă, care a preluat un mandat încărcat de pandemie, de criza refugiaților, de majorări de prețuri, de secetă, de caniculă, și de alte crize naționale sau internaționale…Gândiți-vă dacă situația era alta…! Aveți încredere, că oricâte provocări am avea, echipa noastră, destinul nostru, este de a trece cu bine orice criză!”, a încheiat Adrian Anghelescu.

Nu în ultimul rând, ministrul dezvoltării, invitatul de onoare al evenimentului, Adrian Ioan Veștea, declara:

„Vă mulțumesc tuturor pentru găzduire, și mă bucură să văd mare parte dintre primarii din județ aici, pentru că am venit cu o veste bună, și anume că în cursul zilei de ieri, am semnat un ordin prin care 21 de localități vor beneficia de oportunitatea numită gaz metan. Altfel spus, aceste localități vor fi racordate la această rețea, de utilitate extrem de importantă.

Noua mea funcție este, în mod cert, o provocare, după anii de administrație publică (funcții câștigate uninominal atât la primărie, cât și la CJ Brașov). Până în prezent, am mai vizitat alte opt județe, și îmi propun ca, săptămânal, să ajung în fiecare județ, pentru a vedea la fața locului cum funcționează lucrurile, cât mai ales cum se implementează proiectele”, a declarat ministrul Adrian Veștea.

După finalizarea discursurilor, un număr de 21 de scrisori de intenție au fost semnate, de ministrul dezvoltării, scrisori ce vor fi încărcate în platforma on-line a ministerului, în perioada următoare.

După discuțiile și lămuririle de la Ateneul „Nicolae Bălănescu”, din municipiu, gazda întâlnirii ministrului Veștea cu reprezentanții administrațiilor publice locale din municipiu, au urmat două vizite importante în teritoriu, pentru a se verifica modalitatea de implementare a unor importante proiecte de dezvoltare. Este vorba despre noul dispensar uman din Oinacu,dar și de sala de sport din aceeași comună, lucrări ce au fost vizitate, odată cu ministrul Adrian Veștea, și de susținătorii tânărului primar Fabian Țîrcă: președintele PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, deputații Gabriela Horga și Alexandru Andrei, senatorul Toma Petcu, dar și președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

A urmat, apoi, o scurtă vizită în comuna Băneasa, unde străzi din satul Sfântul Gheorghe, un sat aproape uitat de lume, au fost asfaltate prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole