17.8 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Când există interes și implicare, SE POATE! Europarlamentarul liberal giurgiuvean, Dan MOTREANU, a adus sponsorizări importante pentru sănătatea giurgiuveană

În plină criză de bani și, mai ales, de oxigen, în timp ce social-democrații se laudă că îi doare de sănătatea și bunăstarea giurgiuvenilor, alții se preocupă, cu adevărat, de aceste două aspecte. Și, când toate spitalele din țară se plâng de lipsa banilor pentru oxigenul atât de necesar supraviețuirii celor bolnavi de COVID19, liberalii cărora chiar le pasă de sănătatea giurgiuvenilor se implică și, abia apoi, își fac cunoscute acțiunile.

Unul dintre cei care s-au implicat extrem de mult în rezolvarea situației din Giurgiu este europarlamentarul liberal Dan Motreanu, președintele organizației județene a PNL. Acesta nu a rămas insensibil la apelul directorului Spitalului Orășenesc Bolintin Deal, cum nu a rămas fără reacție nici atunci când managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu i-a cerut ajutorul.

„Am fost la un pas să avem situația de la Târgu Cărbunești înainte de a se întâmpla acolo…Rămăsesem fără oxigen, eram disperați, pentru că în acest val patru utilizăm cantitate dublă față de valurile anterioare. Mai mult, cazurile medii și grave sau critice sunt în creștere, și, dintr-o sută de pacienți internați, doar opt sunt vaccinați. În condițiile în care vedeam situația de la spitalul nostru, am apelat atât la domnul Motreanu, cât și la domnul președinte al Consiliului Județean, la domnul Beianu, și astfel am primit sprijin. Domnul Motreanu, căruia îi mulțumesc, ne-a ajutat cu sponsorizarea de la Transgaz, de 40.000 de lei, care ne rezolvă întrucâtva situația pentru oxigen”, ne declara directorul Spitalului Orășenesc Bolintin Deal, Lucian Horhotă.

În Spitalul din Bolintin Deal sunt internați, la această dată, 26 de pacienți COVID pozitivi, dintre aceștia șapte fiind internați pe ATI.

La rândul său, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu, declara, pentru evenimentgr.ro:

Este adevărat, am primit o serie de sponsorizări, cea mai recentă de 100.000 de lei, și din toți acești bani vom achiziționa concentratoare de oxigen, consumabile sanitare, dezinfectanți…Din păcate, ne confruntăm în continuare, cu un val de pacienți, mulți în situație gravă sau critică. Avem secția ATI plină (9 pacienți) plină, dar și alte opt persoane aflate în stare gravă la UPU. Nu mai spun de secția de Infecțioase, și de paturile suplimentare…Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat prin fapte, nu prin vorbe, pentru a ne sprijini pentru a trece mai ușor de acest val patru al pandemiei”, a mai precizat Dragoș Chivu.

Sumelor amintite se pare că se vor adăuga altele, multe dintre sponsorizările venite din partea unor entități private fiind aportul liderilor liberali giurgiuveni.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole