9 C
Giurgiu
luni,22 aprilie 2024
spot_img

Gabriela HORGA, deputat PNL Giurgiu: „Am promis, am făcut! Centura Mihăilești, ale cărei lucrări sunt pe ultima sută de metri, va fi gata mai devreme!”

În campania electorală pentru alegerile parlamentare ce au avut loc în iarna lui 2020, candidații (pe atunci) liberali giurgiuveni promiteau celor din orașul Mihăilești, dar și locuitorilor din localitățile învecinate o centură ocolitoare modernă, menită să lege atât zonele izolate de un extrem de important drum național (DN 6 – București – Alexandria), dar care să și faciliteze, cumva, accesul către municipiul reședință de județ sau către orașul Mihăilești, unde se află multe dintre instituțiile de care oamenii au nevoie. Astfel, imediat după validarea alegerilor, mai exact în aceeași lună decembrie 2020, lucrările – suspendate o bună bucată de timp din varii motive, ce nu are rost să fie disecate acum – au fost reluate, și astăzi, la aproape un an de la acest eveniment, dar și după o perioadă de pandemie care a pus multe „bețe în roate” lucrărilor de investiții, din lipsa banilor, iată că vorbim, grație implicării parlamentarilor giurgiuveni, despre aproape finalizarea Centurii Mihăilești.

„Am discutat cu colegii mei și cu alte persoane implicate în acest important proiect pentru județul Giurgiu, care mi-au spus că, deși vorbim despre o zi de week-end, au fost, totuși, pe șantierul Centurii, pentru a vedea pe viu stadiul lucrărilor. Astfel am aflat faptul că la acest moment se montează panourile fonoabsorbante în zonele locuite; se amplasează parapetul median și se montează sistemul antiorbire și, în perioada următoare vor fi realizate marcajele rutiere și semnalizarea verticală. În aceste condiții, m-au asigurat interlocutorii mei, această lucrare va fi finalizată înainte de termen, cu aproape 3 luni mai devreme”, ne mărturisea deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga, unul dintre cei mai aprigi susținători ai proiectului, alături de deputatul Alexandru Andrei și de senatorul Toma Petcu.

De asemenea, Gabriela Horga ne-a prezentat și un scurt istoric al acestui drum de centură, ale cărui deblocare a proiectului și lansare a depunerii de proiecte au fost pe data de 25 septembrie 2020. La data de 12 noiembrie a aceluiași an a fost desemnat câștigătorul lucrărilor, în persoana companiei VIAROM Construct. La 1 martie 2021 au demarat lucrările ce vor fi finalizate în perioada imediat următoare.

„Multă lume a pus, cumva, la îndoială avantajele unui asemenea proiect. Așa că le reamintesc, acum, doar o parte a acestora: reducerea timpului de călătorie pe varianta de ocolire a orașului Mihăilești și creșterea vitezei medii de deplasare de la 24,3 km/h la 85 km/h; îmbunătățirea siguranței traficului și reducerea numărului de accidente pe această rută; devierea traficului greu și de tranzit în afara orașului; reducerea poluării aerului în zona localității urbane, prin creșterea fluenței atât a traficului de tranzit, deviat pe varianta de ocolire, cât și a traficului rămas în zona urbană”, a mai completat deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole