18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

Campusul politehnic regional pentru învățământul dual din Giurgiu, tot mai aproape de finalizare

Un proiect la care lucrează de doi ani de zile vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea, este tot mai aproape de a deveni realitate.

Campusul Politehnic Regional pentru Învățământul Dual din Giurgiu a mai făcut, miercuri, 11 ianuarie, un pas spre finalizare. Este vorba despre aprobarea, în senatul Universității Politehnice București, a parteneriatului „Campus politehnic regional pentru învățământul dual în Giurgiu”.

O zi mai târziu, adică joi, 12 ianuarie, am avut a doua întâlnire de lucru cu decanii facultăților din cadrul universității și selecția agenților economici a fost încheiată de către colegii din cadrul Primăriei Giurgiu, spunea vicepreședintele CJ Giurgiu, Elisabeta Mihalcea.

Cei cinci agenți economici (patru din județul Giurgiu și unul din județul Teleorman) sunt SC AXEL PROJECT SRL, SC RACMAN SRL, SC ROMVELIA SRL, SC REOS PRODUCTION SRL și SC SHIPYARD ATG GIURGIU SRL.

Valoarea proiectului, de 23 de milioane de euro, acoperă inclusiv construirea noii clădiri, pe Aleea Chimiei din municipiu, în zona fostului Combinat Chimic, deoarece ideea reabilitării unei clădiri (a fostului Liceu de Marină, unde s-a dorit, inițial, înființarea acestui Campus), nu putea fi pusă în practică, deoarece ghidul de finanțare nu permitea acest lucru.

Ca și target, acest proiect își propune ca, în anul 2025, să aibă 300 de elevi și studenți, la această dată, conform informațiilor, lucrându-se în principal la organizarea laboratoarelor.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole