18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Calendarul apelurilor de proiecte pentru 2023 – document de maximă importanță pentru accesarea fondurilor europene

Românii interesați de finanțarea unor poiecte din fonduri europene au acum posibilitatea de a accesa calendarul apelurilor de proiecte pentru 2023, publicat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Despre acest important subiect privitor la investițiile din fonduri europene au vorbit, pe rând, președintele filialei Giurgiu a PNL, Dan Motreanu, și deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga.

În acest fel, autoritățile locale, cetățenii sau firmele pot cunoaște din timp când va fi lansat un apel, suma totală, categoriile de beneficiari și ce proiecte pot fi finanțate.

Transparența și predictibilitatea le vor permite solicitanților să își pregătească din timp proiectele și vor contribui la creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene, preciza europarlamentarul Dan Motreanu, liderul filialei Giurgiu a PNL.

La rândul său, deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, preciza, legat de același eveniment:

Lansarea calendarului apelurilor de proiecte pentru 2023 reprezintă un pas important pentru predictibilitatea accesării fondurilor europene.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a acționat în mod transparent pentru a veni în ajutorul celor interesați de accesarea fondurilor europene.

Accesul la informații le va permite potențialilor beneficiari să își formuleze din timp proiectele.

Din cele 534 de apeluri, în valoare totală de 40 miliarde de euro, un număr de 23 sunt prevăzute pentru Programul Regional Sud-Muntenia, care include și județul Giurgiu. La nivel național, 490 de apeluri, în valoare de 36,4 miliarde de euro, vizează proiecte finanțate prin Politica de Coeziune, prin care Uniunea Europeană urmărește să reducă decalajele dintre statele membre.

Prin politica de coeziune, vor fi finanțate printre altele: 632 km de drumuri noi sau reabilitate, 6.977 km de conducte noi sau optimizate pentru rețeaua de apă și canalizare, șapte spitale județene noi sau reabilitate și săli noi de clasă pentru 128.000 de elevi.

Prin PNRR, sunt vizate investiții în infrastructură, digitalizarea spitalelor și eficiența energetică a clădirilor, sprijinirea persoanelor cu dizabilități, integrarea pe piața muncii a persoanelor din medii defavorizate sau realizarea de centre pentru vârstnici.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole