16 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Cadastrul general, finalizat în comuna SCHITU pentru terenurile intravilane. Lucrurile decurg excelent și pentru terenurile din extravilanul localității

De circa trei ani, la nivel național se derulează un amplu proiect prin care se realizează, acolo unde acest lucru nu s-a făcut deja, cadastrul general. Una dintre localitățile din județul nostru ce beneficiază de fonduri pentru implementarea acestui proiect este comuna Schitu.

Despre proiect, dar mai ales despre stadiul acestuia, ne-a vorbit, de curând, primarul comunei Schitu, Ionel Pașol:

S-au finalizat cadastrele pe terenul intravilan, s-a demarat eliberarea cărților funciare către cetățeni, și acum se lucrează (avem peste 50% finalizat) la terenurile extravilane. În ceea ce privește intravilanul comunei, avem peste 2500 de cărți funciare, și a fost o muncă de echipă, destul de grea, cu un efort îndelungat, lucrând la acest proiect de mai bine de trei ani. A fost un lucru destul de greu, dar rezultatele au compensat eforturile.

Realizarea unui asemenea proiect este un beneficiu atât pentru administrație, cât și pentru cetățenii din satele comunei.

Din punctul nostru de vedere, al administrației, se stabilizează natura construcțiilor, câți metri pătrați, ce clădiri sunt în teren față de ceea ce era în acte. Au fost evidențiate toate clădirile, cu suprafețe, plus că au fost actualizate suprafețele exacte ale imobilelor din localitate. Este un plus pentru Primărie, deoarece acum avem o bază exactă de calcul pentru impozitare pentru viitor. Un alt plus este faptul că cetățenii comunei beneficiază, acum, de carte funciară actualizată pentru imobilele din intravilan, iar singurul lor efort pentru acest lucru a fost deplasarea la Primărie, la data stabilită, pentru a pune la dispoziție documentele necesare realizării cărții funciare. Dacă ar fi să contorizăm minusuri, sincer vă spun că le-am uitat, pentru că bucuria și realizările compensează însutit orice inadvertență. Oricum, în tot acest interval am beneficiat de ajutorul consilierului meu, care se ocupă și de partea de urbanism, un băiat tânăr, care a colaborat excelent cu firma de cadastriști cu care am lucrat și încă lucrăm la acest important proiect.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole