18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

BACALAUREAT 2023. Încep emoțiile pentru peste 1000 de absolvenți de liceu din Giurgiu

După săptămânile de grevă și incertitudini legate de desfășurarea examenului maturității, iată că data de 26 iunie a putut fi respectată de organizatorii sesiunii 2023 a examenului de Bacalaureat.

Începând cu ora 9,00, absolvenții de liceu din toată țara au rezolvat, timp de cel mult trei ore, subiectele la Limba și Literatura Română. La nivelul județului Giurgiu, conform informațiilor primite de la Inspectoratul Școlar al Județului Giurgiu, un număr de 1158 de candidați s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare) în 6 centre de examen.

Probele scrise ale examenului național de bacalaureat (prima sesiune) au început astăzi, 24 iunie 2023, la disciplina de examen limba şi literatura română ( 1034 candidati înscriși). Proba obligatorie a profilului este programată marți, 27 iunie ( 1061candidati înscriși), fiind urmată miercuri, 28 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării 1057 candidati înscriși).
Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 3 iulie 2023 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 7 iulie.
Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea, obținând cel puţin media 6 la probele scrise.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole