26 C
Giurgiu
sâmbătă,13 iulie 2024
spot_img

Alte două localități giurgiuvene beneficiază de reducerea vârstei de pensionare. Deputatul PNL Giurgiu, Gabriela HORGA, explică despre ce este vorba…

Și locuitorii comunelor Letca Nouă și Clejani, din județul Giurgiu, vor beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani de zile.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care conține și această prevedere, votată de Parlament la propunerea mea și a colegilor din PNL Giurgiu.

Amendamentul pe care l-am propus este justificat de faptul că locuitorii celor două comune au fost afectați de poluarea produsă de extracția de țiței din aceste zone.

Recent, președintele Klaus Iohannis a promulgat un alt act normativ care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru cei care au locuit cel puțin 30 de ani în municipiul Giurgiu și pe o rază de opt kilometri în jurul localității. Aceștia au fost afectați de efectele poluării produse de fostul combinat chimic. Și în acest caz este vorba de un amendament aprobat de Parlament la propunerea mea și a colegilor din PNL Giurgiu.

Reducerea vârstei de pensioare cu doi ani este o reglementare de care beneficiază de mai mult timp cetățenii din alte localități afectate de poluare. Aceste măsuri au fost luate pentru că există anumite regiuni care au fost supuse unui grad mai ridicat de poluare şi risc faţă de media naţională, mai preciza deputatul liberal giurgiuvean, Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole