18.1 C
Giurgiu
sâmbătă,13 aprilie 2024
spot_img

REUȘITĂ liberală pentru învățământul giurgiuvean: Au fost obținute fondurile europene pentru campusul dual din Giurgiu!

Anunțul a fost făcut atât de deputatul PNL Giurgiu, Gabriela Horga, cât și de președintele filialei Giurgiu a PNL, europarlamentarul Dan Motreanu. Finanțarea campusului este din fondurile Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), finalizarea fiind preconizată pentru anul 2026.

Tinerii din Giurgiu și județele partenere, Teleorman și Călărași, au nevoie de șansa de a învăța o meserie solicitată de mediul de afaceri. Cei care doresc trebuie să aibă acces și la ruta profesională. Județul Giurgiu are nevoie de investiții pentru a se dezvolta. Investitorii solicită existența unor oameni care să fie calificați.

Echipa liberală din județul Giurgiu a pregătit un proiect solid, în parteneriat cu specialiștii de la Universitatea Politehnică, preciza deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

La rândul său, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, afirma, referindu-se la această reală reușită a echipei liberale giurgiuvene:

„Am obținut finanțare europeană pentru construirea campusului dual liceal și universitar din Giurgiu. Am luptat pentru acest proiect, alături de echipa liberală din administrația județului Giurgiu și de parlamentarii PNL.

Politica înseamnă pentru mine să mă implic în proiecte prin care să schimb ceva în viața oamenilor. Nu am renunțat la luptă, nici măcar în momentul în care consilierii locali ai PSD Giurgiu au respins prin vot acest proiect. Când totul părea pierdut, am venit cu soluții de deblocare. Un astfel de demers presupune multă muncă, dar și să pui suflet, să vezi că dincolo de proiecte sunt oameni. În acest caz, tineri care au nevoie de o șansă în viață.

Fiecare tânăr care va ieși din acest campus cu șanse sporite la o viață mai bună îmi va demonstra că a meritat să facem aceste eforturi. Felicitări colegelor și colegilor din CJ Giurgiu care au muncit sute de ore pentru întocmirea dosarului, în parteneriat cu Universitatea Politehnica din București și cu județele Teleorman și Călărași. Proiectul depus de CJ Giurgiu a obținut cel mai mare punctaj dintre proiectele depuse pentru finanțare prin PNRR din regiunea Sud-Muntenia”, a precizat liderul liberalilor giurgiuveni.

Campusul dual din Giurgiu va combina educația teoretică cu formarea practică, în colaborare strânsă cu mediul de afaceri. Scopul campusului dual este de a le oferi tinerilor oportunități de învățare autentică și de a-i pregăti pentru piața muncii, facilitând tranziția lor fără probleme între școală și carieră. Vor avea un avantaj competitiv pe piața muncii și șanse sporite de angajare după absolvire.

Odată cu realizarea acestei importante investiții, tinerii din Giurgiu vor avea posibilitatea să învețe o meserie în acest campus liceal și universitar, fără a fi nevoiți să plece din județ. Vor avea mai multe șanse în viață și posibilitatea unui loc de muncă bine plătit, mai ales că mai multe firme sunt deja partenere în acest proiect. Totodată, vor putea fi atrași mai mulți investitori, ceea ce va duce la dezvoltarea județului, mai spunea Dan Motreanu.

În ciuda acestor realități, Marian Mina și PSD Giurgiu s-au opus sistematic acestui proiect, invocând diferite pretexte ridicole de genul “este un proiect prea mare pentru un oraş atât de mic”. Suntem singurul județ unde au avut loc astfel de conflicte, în restul țării toate partidele colaborând pentru atragerea fondurilor europene.

Echipa liberală din județul Giurgiu, condusă de Dan Motreanu, are o altă viziune și își canalizează eforturile către creșterea nivelului de educație din județ.

Felicitări echipei Consiliul Județean Giurgiu pentru pregătirea acestui proiect!, a mai declarat deputatul liberal giurgiuvean Gabriela Horga.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole