12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

ALEGERI PNL. Florin CÎȚU este noul președinte al PNL

Cu un procent de peste 60% din numărul total de voturi (60,2% la 39,7%, 4874 de delegați prezenți în sala de la Romexpo, unde a avut loc Congresul PNL), Florin Cîțu a câștigat mandatul de președinte al PNL pentru următorii patru ani (sau, cel puțin, conform statutului, până la alegerile parlamentare viitoare).

După patru luni de campanie internă și după o zi lungă, în care ambele tabere (Florin Cîțu și Ludovic Orban) și-au etalat „armele” pentru susținătorii lor, o zi în care discursurile și săgețile au fost aruncate din ambele părți, după mai bine de șase ore și jumătate, liberalii și-au ales conducătorul în persoana lui Florin Cîțu. Acesta a câștigat, în fața lui Orban, cu mai mult de o mie de voturi: 2878 voturi pentru premierul Cîțu, 1898 voturi pentru fostul președinte Ludovic Orban. Un număr de 72 voturi au fost declarate nule.

Așa cum declarase și anterior, președintele filialei Giurgiu a PNL, europarlamentarul Dan Motreanu, a lăsat la aprecierea fiecărui delegat (din cei 145 prezenți la ROMEXPO, a doua cea mai numeroasă, după cea a județului Bihor) cui să acorde votul.

În cursul zilelor ce vor urma, vom reveni cu un interviu cu președintele filialei județene, Dan Motreanu, în care vom dezbate pe larg ce s-a întâmplat la Congresul PNL, precum și la ce pași se vor face, cel puțin de către PNL Giurgiu, în perioada următoare.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole