18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Adrian Chiran – președinte TNL Giurgiu: Recunoaștem oficial sportul electronic în România!

La inițiativa Tineretului Național Liberal, după un amplu proces de consultare cu industria sportului electronic din România, proces coordonat de Mara Mareş, consilier de stat la Cancelaria Prim-ministrului, deputatul liberal, Alin Ignat, a reușit să depună un proiect de lege pentru recunoașterea e-sports în țara noastră.

Proiectul, la care au aderat peste 30 de deputați liberali, în calitate de co-inițiatori, aduce o serie de beneficii în domeniul sportului electronic: cluburile de E-Sports vor putea angaja sau contracta persoane ca „jucători de sporturi electronice”; vor putea organiza și participa la evenimente naționale și internaționale, unde vor reprezenta România; România va deveni un lider în domeniul sporturilor electronice din Uniunea Europeană; vor crește investițiile în industria de E-Sports –> mai multe joburi, mai mult capital atras în România.

Aceste demersuri au fost solicitate de piață și sunt conturate în parteneriat cu piața, iar azi demonstrăm că România înțelege mega-trendul sporturilor electronice și se adaptează din timp acestei realități.
Parte a unei industrii mult mai mari, cea a gaming-ului, universul E-Sports este așteptat să atingă o cifră de afaceri de aproape 2 miliarde de euro anul acesta, la nivel global. Aceasta înseamnă o creștere de aproape 100% față de anul trecut.
În industria de gaming, România este deja un punct important pe harta lumii. Cumulat, cifra de afaceri a industriei dezvoltatoare de jocuri din România depășește 220 de milioane Euro anual.

Prin această recunoaștere – și într-un context cu mize crescute și cu oportunități reale în competițiile internaționale – jucătorul român de E-Sports va beneficia de tot suportul pentru a performa.

P.S. Campionatul mondial de E-sports de anul viitor va avea loc în România și vom fi pregătiți să îl găzduim cum se cuvine.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole