5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Dacă tăceai, monșer, filozof rămâneai!

În Consiliul Județean Giurgiu constatăm cu stupoare că există mai multe tipuri de aleși județeni. Lăsați-i pe cei care fac politică în loc de administrație, că aceia sunt arhicunoscuți. Au apărut între timp alte forme de consilieri. Printre aceștia, specia „dacă tăceai, filozof rămâneai”, adică cei care nu se pricep, de fapt, la nimic, dar ei totuși știu de toate și se bagă în toate discuțiile.

La grupul PSD a apărut această variantă de ales județean, în persoana unui consilier care, în debutul – aproape – oricărei luări de „poziție” recunoaște, aproape cu nonșalanță, faptul că el nu cunoaște „finețuri” ba de contabilitate, ba de legislație, ba de… Dar, nu! El ține morțiș să ia cuvântul aproape la fiecare punct (proiect) de pe ordinea de zi a ședinței de consiliu. Chiar dacă, de cele mai multe ori, sunt discuții sterile, luări de poziție fără esență, dar omul trebuie să fie auzit de șefi, mai cu seamă că ședințele sunt fie transmise live, fie sunt mai apoi redate de televiziunile locale. Și trebuie să vadă el, giurgiuveanul de rând, cât de tare îl „doare pe el burta” de soarta județului nostru și de a celor ce viețuiesc într-însul.

Mai mult, din zelul excesiv pe care îl afișează, demonstrează că nici denumirile localităților din componența județului nu le prea stăpânește…Ce să vezi, la domnia sa a apărut o nouă localitate: TÂNDAVA (Doamne, apără și păzește!!). Și a pronunțat astfel nu o dată, nu de două ori, ci de cel puțin trei ori, până când președintele Consiliului Județean, Dumitru Beianu, i-a atras atenția că, de fapt, numele localității este TÂNTAVA! Ca să nu mai spunem de „pocirea” numelui unei instituții din subordinea Consiliului Județean. Domnule consilier, este DGASPC, nu amalgamul de litere pe care îl pronunțați dvs! Deci, din nou, repetați după noi: D G A S P C! Și, dacă nu vă iese, spuneți mai simplu: PROTECȚIA COPILULUI, că înțeleg și giurgiuvenii, înțelegem și noi la cine faceți referire.

Pe de altă parte, același ales județean, secondat, de această dată, de un coleg de partid, a avut nevoie de aproape 20 de minute în care să i se explice diferența dintre REORGANIZARE și RESTRUCTURARE, și până – sperăm noi – să fi înțeles că cel puțin în această etapă NIMENI NU VA FI DAT AFARĂ, după cum preciza directorul adjunct al DGASPC Giurgiu, Sorina Neacșu.

În fine, pentru a încheia cu această nouă categorie de aleși județeni, pe surse am aflat că, în timp ce în ședință se discuta exact subiectul sensibil al angajaților de la DGASPC, un alt ales județean, culmea! din aceeași tabără a PSD, era mult mai interesat de postul de televiziune care ar transmite live ședința. De ce oare….?

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole