13.2 C
Giurgiu
vineri,1 decembrie 2023
spot_img

Ziua Națională a României, sărbătorită la Giurgiu DOAR din sponsorizări

Manifestări speciale s-au derulat an de an, și la Giurgiu, de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Structurate atât pe componenta tradițională, a paradei militare și depunerile de coroane de flori la Monumentul Eroilor din vecinătatea bisericii cu același nume din municipiu, dar și pe componenta unei mese populare, manifestările de anul acesta – ca și în anii anteriori – sunt posibile grație mobilizării agenților economici ce au sponsorizat Primăria Municipiului cu suma totală de 54.920 de lei.

Această sumă este înregistrată cu contracte de sponsorizare spre a fi cheltuită numai în scopul organizării manifestărilor dedicate acestei zile. De asemenea, există și contracte de sponsorizare cu produse necesare derulării în bune condiții a acțiunilor programate, precizează reprezentanții municipalității.

Ziua va debuta cu ceremonialul depunerii de coroane de flori la Monumentul Eroilor din incinta Bisericii „Înălțarea Domnului” (Eroilor), urmat de defilarea detașamentelor și tehnicii militare a structurilor cu competențe în domeniu. Ca în fiecare an, parada se anunță a fi încheiată de elevi ai unităților de învățământ din municipiu – de la cei mai mici până la cei mai mari – acestora oferindu-li-se baloane și stegulețe tricolore, precum și produse de patiserie ambalate individual, fabricate de o firmă românească.

Așa cum ne-am obișnuit, nu va lipsi masa populară, cu 2500 de porții de fasole cu cârnați și vin fiert, acestea fiind asigurate de Episcopia Giurgiu – prin parohia Sfânta Treime, servirea fiind asigurată de angajați ai Direcției de Asistență Socială Giurgiu. „Responsabili” cu buna-dispoziție vor fi artiștii Centrului Cultural Local „Ion Vinea”, ce vor întreține atmosfera cu un spectacol folcloric, ce se va încheia în jurul orelor 15.

Seara este dedicată spiritului Sărbătorilor de iarnă, la ora 17,00 fiind programată, în Parcul Alei, ceremonia aprinderii ornamentelor și beculețelor de Crăciun, ocazie cu care copiii prezenți vor primi pachete cu dulciuri. De asemenea, artiștii Centrului Cultural Local „Ion Vinea” au pregătit un program artistic pentru giurgiuvenii prezenți la manifestarea, preconizată a se încheia în jurul orelor 20,00.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole