5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Week end ecologic pentru președintele CJ Giurgiu, Dumitru BEIANU

În curând, în apropierea Canalului Cama va prinde contur o pădure, ce va suplimenta suprafața verde atât din municipiu, cât și din județ. Dar, pentru acest lucru, este nevoie de multă muncă, de ecologizare, de activități de implicare a comunității. La o astfel de acțiune a participat sâmbătă, 23 octombrie, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu.

La scurt timp după finalizarea acțiunii, Dumitru Beianu scria, pe contul său de socializare:

„Ieri (n.r. – sâmbătă, 23 octombrie) am fost alături de voluntarii de mediu la două activități ce au avut drept scop implicarea comunitătii giurgiuvene în protejarea naturii împotriva poluării cu plastic. Cum sâmbăta aceasta vremea a fost frumoasă ne-am întâlnim la ecologizare. Am pregătit zona Canalului Cama pentru Pădurea Urbană care va fi plantată curând acolo, urmare unui parteneriat încheiat între municipalitate și Asociația Mai Mult Verde. Voluntarii Asociației ,,Prietenii de lângă Tine” și ai Grupului de Inițiativă Locală s-au alăturat acestei inițiative.

Cea de-a doua activitate a avut loc în fața Muzeului județean. De această dată, voluntarii nu au mai avut saci și mănuși, ci pensule pentru pictat. Muralul realizat de ei are și un mesaj pe care ar trebui să îl ducem mai departe: „alternative la plastic găsim! doar dacă noi căutăm. Altenative la aruncatul pe jos găsim! Doar să ne preocupăm. Să protejăm apele și să reducem poluarea. Proiectul „Busola spre Ape Curate” face parte din programul „Cu apele curate” și este realizat de Grupul de Inițiativă Locală Giurgiu împreună cu Asociația ,,Prietenii de lângă Tine”.Iată doar un exemplu că din urmă vin generații care, picătură cu picătură, sunt dornice și de ce nu capabile să schimbe percepții, obiceiuri și mentalități. Felicitări copii: Alexandra, Mădălina, Ana, Lavinia, Toni, Georgiana, Adrian, Paul, Robert, Ana Marie.”, a scris Dumitru Beianu pe facebook.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole