5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Vizită IMPORTANTĂ la o societate agricolă din Adunații Copăceni (GALERIE FOTO)

Ministrul Petre Daea a primit, recent, la sediul MADR o delegație a Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) din Republica Moldova, condusă de ministrul Bolea Vladimir Iosif.

Cele două părți au făcut o trecere în revistă a principalelor problematici bilaterale: comerțul cu produse agroalimentare, identificarea unor instrumente de intensificare a cooperării bilaterale pe segmentul agroalimentar, procesarea producției agricole.

În cadrul întrevederii, ministrul Petre DAEA și-a exprimat susținerea pentru sprijinirea integrării europene a Republicii Moldova🇦🇩, în baza procesului de reforme și a angajamentelor asumate în contextul implementării Acordului de Asociere dintre Republica Moldova🇦🇩 și Uniunea Europeană🇪🇺.

Vizita delegației din Republica Moldova🇦🇩 a continuat în teren, la SC Agro Total SRL, de la Adunații Copăceni, din județul Giurgiu. Societatea administrează o suprafață de 2500 ha, proprietate privată și arendă, unde cultivă grâu, orz, floarea soarelui, rapiță, porumb, cartofi, precum și 5 hectare cu vița-de-vie.

De asemenea, compania dispune de o capacitate de depozitare, de circa 9.000 tone în cadrul a 6 silozuri și de încă aproximativ 8.000 tone în magaziile sale. Fermierul Marin Iordache deține și o linie de procesare seminte grâu și orz, precum și una pentru procesarea cartofilor cu o capacitate de 500 kg/h. Circa 4 tone/zi cartofi refrigerati sunt livrați către industria Horeca, la restaurante din București și din zonele limitrofe. Compania mai dispune și de o linie de brichetare și peletizare pentru resturi vegetale (grâu și rapiță) și își propune implementarea unui sistem de irigații pe o suprafață de 300 ha – teren proprietate și arendă, din care pe o suprafață de 150 ha – sistemul este implementat, iar pentru 150 ha, sistemul este în derulare

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole