16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Vești bune! Prețul gigacaloriei, subvenționat de Guvern, grație implicării președintelui PNL Giurgiu, Dan MOTREANU, și a celor trei parlamentari liberali!

Insistențele parlamentarilor liberali giurgiuveni, precum și ale liderului organizației județene a PNL Giurgiu, europarlamentarul Dan Motreanu, pentru găsirea unor soluții astfel încât nici primăria să nu intre în incapacitate de plată (situație periculoasă în care se afla cu doar câteva zile în urmă, conform declarațiilor primarului Anghelescu), dar nici giurgiuvenii să nu rămână fără căldură în apartamente în aceste luni de iarnă prelungită, nu au rămas fără rezultate.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, Guvernul a găsit soluția legislativă pentru a subvenționa prețul gigacaloriei, ordinul pe baza căruia primăriile vor primi subvenții pentru căldură fiind publicat în Monitorul Oficial.

Documentul este semnat de ministrul Energiei, ministrul Finanțelor și ministrul Dezvoltării și stabilește procedura care trebuie urmată pentru obținerea acestor subvenții.

Subvenția alocată vizează acoperirea costurilor legate de achiziția de gaze naturale sau de păcură, pentru producerea de energie termică în perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022. Fondurile vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării pe baza cererilor semnate de primari.Primăria Giurgiu va beneficia de acest act normativ, alături de alte primării din România care au dificultăți la plata subvenției pentru căldură.

În calitate de președinte al PNL Giurgiu, am cerut Guvernului României găsirea unei soluții de subvenționare a prețului la gigacalorie pentru municipiul Giurgiu. Am inițiat acest demers după ce Primăria Giurgiu a epuizat toate resursele financiare disponibile pentru plata subvenției. În aceeași situație se regăsesc și alte localități din România fără resurse financiare. Prețul cu care Primăria Giurgiu achiziționează gazul a crescut de cinci ori față de anul trecut. Este vorba de o criză energetică la nivel european, iar Primăria Giurgiu nu are resursele financiare pentru a contracara efectele acestei crize, preciza, la scurt timp după oficializarea ajutorului, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole