12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

UPS…Au comis-o!

Titlul de ales județean sau de numit într-o funcție, de către un partid, nu îți dă dreptul să eludezi legea după bunul tău plac. Mai mult, când funcția în care ești numit este tocmai o funcție ce ar trebui să te oblige la respectarea și aplicarea ei, iar tu faci contrariul, e de maaaree…rușinicăăăă!

Concret, faptele stau astfel: sâmbătă, 9 iunie, la Frătești, într-un spațiu public, cel autotintitulat „reprezentantul rromilor din Giurgiu”, consilierul județean PSD Mihăiță Napoleon Grigore, și-a continuat „campania” în care își îndeamnă co-etnicii să își declare apartanența la rasa țigănească (nu este jignire, să nu sară în sus cârcotașii de serviciu, și nici cei de la Combaterea Discriminării). Numai că, ce să vezi…Don Grigore a „uitat”, se pare, să ceară autorizarea manifestării…Așa că polițiștii (cel mai probabil cei din localitate) s-au autosesizat și s-au deplasat la locul de „întâlnire”, unde au dat cam peste vreo 300 de persoane, participante la evenimentul respectiv. Acolo au constatat faptul că întrunirea respectivă avea loc fără niciun fel de autorizație!

Constatând numărul destul de ridicat al participanților, polițiștii au solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu, care a trimis la fața locului o echipă de intervenție. Deși „organizatorul” își dorea, probabil, o escaladare și o intervenție „în forță” a jandarmilor, pentru a avea, mai apoi, motive să arunce cu invective pe contul său de facebook (lucru la care, de ce să nu recunoaștem, se pricepe de minune!!), acest lucru nu s-a întâmplat. Jandarmii sosiți la Frătești au avut mai mult grijă să nu escaladeze situația, mai cu seamă că, așa cum am aflat din surse extrem de bine informate, la locul evenimentului se consumau, de zor, băuturi alcoolice! Culmea este că acele băuturi alcoolice NU erau comercializate, altfel spus erau dăruite în mod gratuit (și fără număr) doritorilor! O altă culme este legată de acuzația conform căreia primarul comunei Frătești, Gabriel Marian Pană, ar fi suportat cheltuielile legate de băuturile alcoolice, lucru pe care însă nu am reușit să îl verificăm direct la „sursă”, întrucât primarul Pană nu a răspuns apelului nostru telefonic.

Și, ca și cum nu ar fi fost suficient, marți, 12 iunie, la sediul Prefecturii a avut loc o ședință la care au luat parte, alături de mai mulți reprezentanți ai UAT-urilor din județ și de reprezentanți ai Consiliului Județean Giurgiu, și reprezentanți ai mai multor deconcentrate. Printre acestea, și Inspectoratul Județean de Jandarmi Giurgiu. Supărată nevoie mare pe aceștia, și pentru că Mihăiță Napoleon Grigore era prezent la întâlnire în calitate de…probabil reprezentant ONG, că de consilier județean nu prea ne vine a crede, prefectul județului, Florentina Stănculescu, apropiată din punct de vedere politic de Mihăiță Grigore, având în vedere că este numirea PSD pentru funcția de prefect de Giurgiu, l-a luat la rost pe reprezentantul IJJ, certându-l nici mai mult, nici mai puțin, și cerându-i socoteală pentru „intervenția” jandarmilor la evenimentul NEAUTORIZAT din comuna Frătești!

De menționat faptul că atât Poliția, cât și Jandarmeria, au intervenit în spiritul exact al legii, respectând acest lucru. Nu ne putem explica, în atare condiții, cum de își permite doamna prefect să certe două instituții care, culmea, și-au făcut treaba!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole