5.3 C
Giurgiu
miercuri,6 decembrie 2023
spot_img

Un minut de libertate pentru un deținut din Penitenciarul Giurgiu

Un minut, atât a durat libertatea pentru un bărbat încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu. Conform informațiilor funizate de către reprezentanții instituției de detenție, în  jurul orelor 11.00 ale zilei de 14 octombrie (zi de mare însemnătate pentru creștin-ortodocșii români) , s-a constatat că o persoană privată de libertate, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 25 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor deosebit de grav, în momentul îmbarcării în mijlocul de transport, cu ocazia prezentării la Centrul de vaccinare “Ion Bălănescu” din Giurgiu, a fugit, fiind prins după aproximativ un minut, de personalul din compunerea escortei. Deținutul era clasificat în regim închis, iar la această oră acesta se află în custodia Penitenciarului Giurgiu.

„Menționăm că, de la începutul etapei de vaccinare au fost vaccinati peste 1000 de deținuții, această activitate desfășurându-se în cadrul Penitenciarul Giurgiu de către personalul medical propriu, iar în cea de a doua etapă având în vedere numărul mic de solicitări  pentru vaccinare, activitatea se desfășoară, în prezent, la centrul de vaccinare (un flacon conținând 6 doze de vaccin). De la începutul campaniei de vaccinare serviciul medical din cadrul Penitenciarului Giurgiu a transmis solicitare către Direcția de Sănătate Publică Giurgiu pentru a fi sprijiniți în această activitate cu resursă umană și materială.

 De asemenea, vă comunicăm că, deținuții beneficiază în conformitate cu prevederile legale în vigoare de asistență medicală gratuită și garantată atât în rețeaua sanitară proprie cât și în rețeaua Ministerului Sanatatii.

Totodată, reiterăm faptul că, în legătură cu fapta săvârșită va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Giurgiu. De asemenea, pentru persoana condamnată se va declanșa procedura disciplinară si, în funcție de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale” se arată în informarea Penitenciarului de Maximă Siguranță Giurgiu.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole