16 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Un liceu și o grădiniță din municipiu, „băgate” în on-line de COVID. Urmează alte două unități de învățământ

Conform unor informații actualizate, primite de la reprezentanții Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, 26 de clase din școlile din județ învață, la această dată, în sistem on-line.

De asemenea, aceleași surse confirmă faptul că 71 cadre didactice au fost depistate pozitive, la fel întâmplându-se și cu 151 de elevi.

La această dată, 1 februarie, Grădinița Prichindeii și Colegiul Național „Ion Maiorescu” sunt integral în sistem online.

Și, deși un ordin comun al Ministerelor Sănătății și Educației, precizează că în cazul în care procentul paturilor rezervate COVID 19 din spitalele dintr-o localitate/județ, ocupate, este de cel puțin 75%, cursurile se mută în on-line, iată că cel puțin momentan acest lucru nu se întâmplă, dacă este să luăm în calcul cea mai recentă raportare a autorităților locale competente. Mai exact, iată cum se prezenta marți, 1 februarie, situația paturilor destinate pacienților COVID 19 din Giurgiu: Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu – nr. total paturi – 40 + 4 ATI, dintre care 40 ocupate, 0 pacienţi internaţi la ATI; Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale – nr. total de paturi – 29 + 6 ATI, dintre care 8 ocupate, 0 pacienţi internaţi la ATI; Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru – nr. total de paturi – 17, dintre care 17 ocupate; Spitalul de Îngrijiri Paliative Quality Compas – nr. total de paturi – 10, dintre care 3 ocupate. Conform directorului DSP Giurgiu, dr. Iulian Stoenescu, „de bază” sunt situațiile raportate în fiecare zi de joi a săptămânii. În aceste condiții, joi, 3 februarie, se vor lua în discuție eventuale treceri în on-line a unităților școlare.

Până atunci, Liceul Tehnologic „Ion Barbu” și Școala Gimnazială „Acad. Marin Voiculescu” nr 8 din municipiu vor trece la învățământul on-line, din pricina numărului ridicat de cadre didactice și elevi depistați pozitiv COVID 19.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole