19.1 C
Giurgiu
sâmbătă,18 mai 2024
spot_img

Un giurgiuvean s-a dat drept polițist. A cerut 1000 de euro să „rezolve” un dosar, dar a fost prins în flagrant

Miercuri, 16.03.2022, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – S.J.A. Giurgiu, cu sprijinul Serviciului Operații și Serviciului Tehnic din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalului Giurgiu, au prins în flagrant o persoană fără calitate specială, imediat după primirea sumei de 5.000 lei, de la o altă persoană, denunțător în cauză.
Din cercetări a rezultat faptul că, la data de 15.03.2022, adică doar cu o zi înainte, persoana prinsă în flagrant a pretins suma de 1.000 de euro și a primit suma de 5.000 de lei de la martorul denunțător, afirmând că are influență asupra ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, care instrumentează un dosar penal, în care se efectuează cercetări in rem cu privire la infracțiunea de abuz în serviciu, pentru a-l exonera pe acesta de o eventuală răspundere penală.
Din datele preliminare de anchetă, a mai rezultat faptul că făptuitorul și-a atribuit calitatea de ofițer al Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul M.A.I., calitate în care are relații de colaborare cu funcționari ai mai multor instituții, inclusiv Ministerul Afacerilor Interne. La percheziția amănunțită efectuată cu ocazia prinderii în flagrant, au fost identificate obiecte și însemne care aveau rolul de a crea aparența calității oficiale pretinse, existând suspiciunea săvârșirii și a altor infracțiuni, cu privire la care urmează să fie extinse cercetările.
După constatarea infracțiunii flagrante de trafic de influență, persoana în cauză a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Giurgiu, unde i-a fost adusă la cunoștință calitatea procesuală de suspect, fiind dispusă măsura preventivă a reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 17.03.2022 să se dispună măsurile procesuale adecvate.
La instrumentarea acestei cauze penale s-a beneficiat de aportul informativ al Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul M.A.I..

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole