12.6 C
Giurgiu
vineri,24 mai 2024
spot_img

Un bloc din municipiu, la un pas de a EXPLODA din cauza unor tomberoane de gunoi… (VIDEO/FOTO)

Mai puțin de 10 metri sunt între platforma de gunoi apărută, la propriu, peste noapte, în spatele blocului 75 GARS (ANCON) de pe strada Vaporului din municipiul Giurgiu. De altfel, nici nu au fost bine amplasate, că au și apărut „doritori” care să depună sacii cu deșeuri în proaspăt instalatele tomberoane.

Acest lucru a determinat o adevărată răzmeriță din partea oamenilor care locuiesc atât în acest bloc, cât și în alte blocuri învecinate.

Oamenii spun că vor fi nevoiți să înfrunte mirosuri pestilențiale, în condițiile în care unii dintre ei chiar au copii mici, cu probleme de sănătate.

Tomberoanele proaspăt amplasate (în doar trei zile, cu toate „modernizările” necesare, de la turnarea de ciment până la îngrădirea spațiului și aducerea tomberoanelor) au fost aduse din imediata vecinătate a unei spălătorii, aflate la mică distanță de blocul cu pricina, din cauza faptului că acolo (deși se respectau toate normele legale) ar fi apărut, oarecum peste noapte, un proprietar care a cerut, în mod imperios, să fie mutate aceste tomberoane.

Venit la fața locului, primarul municipiului, Adrian Anghelescu, le-a promis locatarilor revoltați că va remedia situația, în sensul că va muta cele șase tomberoane de gunoi în alte amplasamente – în condițiile în care în zonă există, la mai puțin de 100 de metri, alte platforme înființate cu ani buni în urmă, cu respectarea reglementărilor legale în vigoare – în locul acestora urmând să apară fie locuri de parcare, fie un parc.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Giurgiu ne-au precizat faptul că la sediul instituției a fost primită o sesizare cu privire la situația prezentată, deplasându-se la fața locului s-a constatat că cele reclamate se adevereau (în special distanța mai mică de 10 metri față de ferestrele locuințelor), astfel că s-a înaintat către Primăria Municipiului Giurgiu o adresă prin care să se remedieze situația.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole