2.5 C
Giurgiu
miercuri,22 ianuarie 2025
spot_img

ALEGERI PNL GIURGIU: Dan MOTREANU este președintele organizației județene (FOTO/VIDEO)

În prezența a peste 470 de membri (din cei 495 așteptați), într-o pitorească locație, delegații liberali și-au ales conducerea pentru următorii patru ani. Comitetul de Coordonare Județean de sâmbătă, 17 iulie, a definitivat ceea ce era de așteptat: după doi ani de interimat, în care a adus organizația județeană pe prima poziție la nivel de PNL național, Dan Motreanu a fost confirmat președintele filialei Giurgiu a PNL pentru următorii patru ani. Invitați de marcă la aceste alegeri au fost Virgil Popescu – președintele organizației PNL Mehedinți, Ministrul Energiei; Hubert Thuma – președintele organizației PNL Ilfov și președinte CJ Ilfov; Senator Ion Iordache – PNL Olt și Ionel Dancă – parlamentar de Vrancea.

Atât Ministrul Energiei, dar și parlamentarul vrâncean au avut numai cuvinte de laudă la adresa rezultatelor filialei giurgiuvene a PNL.

Zeci de primari și lideri de organizații locale cu rezultate remarcabile la rundele de alegeri de până acum (Oinacu, Ghimpați, Adunații Copăceni, Vedea, Putineiu, Săbăreni sau Colibași – acestea fiind o mică parte a celor mai buni, și enumerați într-o ordine aleatorie) au decis, fără tăgadă, ca liderul organizației să fie cel care, în ultimii doi ani, a construit, nu a dezbinat, aceasta fiind, se pare, rețeta succesului în alegeri. Totul s-a desfășurat într-o atmosferă relaxată.

Alături de aceștia, la ședința Comitetului de Coordonare Județean au participat și cei trei parlamentari giurgiuveni (deputații Andrei Alexandru și Gabriela Horga și senatorul Toma Petcu), precum și primarul municipiului, Adrian Anghelescu, alături de președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, și de cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean, Elizabeta Mihalcea și Cristian Anculescu.

Pe rând, cei prezenți au luat cuvântul, vorbind despre rezultatele obținute în ultimii ani, dar și despre proiectele perioadei următoare. Însă, înainte de toate, europarlamentarul Dan Motreanu, candidat la președinția PNL, a explicat lipsa vreunui dintre cei doi candidați la președinția PNL la nivel național, Ludovic Orban sau premierul Florin Cîțu.

Mai apoi, ministrul energiei Virgil Popescu și parlamentarul vrâncean Ionel Dancă au luat cuvântul, la rândul lor…

„Atunci când organizația a fost preluată de Dan Motreanu era o organizație decimată de lupte interne, slăbită, cu rezultate modeste la alegerile din 2016, care avea de înfruntat alegerile europarlamentare.

Încă de la început m-am alăturat acestei organizații și, încet, concomitent cu o campanie pentru alegerile europarlamentare, construiam o organizație județeană tot mai puternică. Am scos un scor îmbucurător, am atins targetul impus de conducerea centrală, apoi la prezidențiale am repetat acest target, și alegerile locale le-am câștigat cu un scor de peste 50%.

Am câștigat alegerile în majoritatea comunelor, fapt care ne-a oferit oportunitatea președintelui CJ, a celor doi vicepreședinți și a unui număr de 18 consilieri județeni din 31. Este numai și numai meritul dvs, și nu aș putea uita primăria municipiului câștigată după două mandate ale PSD, și vreau să îi mulțumesc domnului Dan Motreanu pentru aceste momente de maturitate politică, alegând candidatul potrivit nevoilor locuitorilor municipiului Giurgiu”. – deputatul Alexandru Andrei

Adevărata muncă pentru obținerea rezultatelor a fost în organizațiile locale. Acolo i-am convins pe oameni că soluția dezvoltării este PNL. Este ușor să vorbesc despre motivele pentru care Dan Motreanu merită un mandat de președinte, pentru că îl cunosc de foarte multă vreme. Primul lucru pe care trebuie să îl facem în politică este să facem politică pentru oameni. Indiferent de strategii, indiferent de programul și promisiunile cu care venim în fața oamenilor, vom fi evaluați după modul în care ne îndeplinim aceste promisiuni. Este foarte important să vii, periodic, cu un raport în fața oamenilor, și să îți asumi ceea ce nu ai făcut.

Vreau ca, în perioada următoare, să venim în fața oamenilor cu raportul de activitate atât al nostru, ca parlamentari, dar și aleșii locali. Nu putem face totul peste noapte, dar trebuie să ne gândim că nu ne apucăm de ele. Trebuie să demonstrăm că suntem în continuare interesați de construcția unor noi secții în spital, de faptul că Giurgiu nu are un mediu de afaceri dezvoltat, cu locuri de muncă bine plătite, de creșterea gradului de promovabilitate la Bacalaureat. Acela era PSD, cu ajutoare sociale, cu oameni dependenți de stat, nu cu oameni care să fie independenți, să își câștige un salariu bun.- deputatul Gabriela Horga

Este o lecție de politică și administrație pe care o dezbatem permanent cu invitații noștri de astăzi. Astăzi este vorba despre noi. Îi mulțumesc public lui Dan Motreanu pentru modul în care m-au primit pe mine și colegii din ALDE atunci când ne-am întors „acasă”, în PNL. În 2019, majoritatea echipei ALDE am decis să ne întoarcem acolo unde am crescut și am învățat politică, și unde mă simt cel mai bine. Mi-am dorit schimbarea guvernării PSD, și județul și municipiul să nu mai fie conduse de PSD.

Era paradoxal, când eram „parteneri” la guvernare, dar eu niciodată  nu am putut fi partener cu PSD în județul Giurgiu: Bădălău și echipa lui avea acea mentalitate de vătaf, jupân, stăpân, care dispare odată cu apariția în fața dvs a acestor oameni de astăzi. Avem cea mai puternică echipă datorită dvs, Dan Motreanu legând, din bucăți de puzzle, o echipă lider la nivel național. Giurgiu are deja „partea leului” pe infrastructură de transporturi, și aici vorbim despre breteaua de legătură cu Vama Giurgiu, podul de la Adunații Copăceni, Daia, sau chiar podul de la Grădiștea (reabilitare ce începe în luna august) și 18 kilometri de cale ferată pe Giurgiu-București, un alt proiect important ce urmează să intre în licitație – varianta de ocolire a municipiului, dar și de electrificare a căii ferate Giurgiu – Videle – București Nord-București Basarab. – senator Toma Petcu

Finalul discursurilor i-a aparținut europarlamentarului Dan Motreanu, candidat la președinția filialei județene a PNL Giurgiu:

Știm foarte bine de unde am plecat, ce reprezenta PNL acum doi ani de zile. Am plecat de la o organizație care avea doar cinci primari, doar șase consilieri județeni, care mai avea puțin peste 100 de consilieri locali ce oricum nu mai activau în cadrul organizației, dar, și mai grav, era o organizație în care erau prea multe orgolii, ambiții și prea puține speranțe. Astăzi suntem organizația numărul 1 a PNL, avem trei parlamentari, președinte, vicepreședinți și majoritatea în Consiliul Județean, avem 34 de primari, 380 de consilieri locali, o zestre importantă, rodul muncii echipei. Rezultatul a fost o surpriză pentru colegii de la nivel național. Pentru noi, a însemnat o poveste frumoasă, pe care să o spunem și celor mai tineri, despre care se va povesti mult timp în cadrul PNL, care, pentru prima dată, a adus peste 50 % în județ. Vă mulțumesc și vă felicit pe toți!

În politică, e mai ușor să ajungi sus dar greu să te menții acolo. Am obținut un rezultat extraordinar, dar va trebui să confirmăm așteptările cetățenilor. Este momentul să înțelegem că vremurile se schimbă, și noi trebuie să ne schimbăm odată cu ele. Sunt aspirații, doleanțe, proiecte noi, pe care oamenii așteaptă să îi sprijinim să le rezolve”.

Cu greu, acesta a fost nevoit să vorbească despre sine…

„Suntem în fața unui moment important: alegerea unei echipe care să ne ducă la rezultate excelente peste trei ani.

Sunt un om care activează în PNL de 27 de ani, care a construit echipe, am dat posibilitatea colegilor să își dezvolte personalitatea, căutând să găsesc ceea ce ne unește, nu ceea ce ne desparte. Am început timid cu această organizație, și am încheiat triumfător, cu o muncă grea, cu multe mii de întâlniri, mii de kilometri door-to-door. Este o muncă ce a avut un rezultat pe care îl știm, dar pe care trebuie să o continuăm zi de zi.

Îmi propun să conduc organizația pe două direcții: prima, de a schimba structura organizațională, și a doua de a da mai multă autonomie și responsabilitate fiecărei organizații în parte.

Când vorbesc despre structura organizațională, vreau să scăpăm de structura în care liderul știe tot, face tot, înseamnă totul. Vreau să o transformăm într-o structură de echipă, în care fiecare să aibă posibilitatea să își exprime și să își susțină punctele de vedere.”, a încheiat candidatul Dan Motreanu.

La finalul discursului său, aplaudat, de altfel, de toți cei prezenți, Dan Motreanu și-a prezentat echipa alături de care vrea ca, peste aproximativ trei ani și jumătate, să reediteze cel puțin rezultatele excelente obținute la ultimele runde de alegeri:

Prim vice președinți: Alexandru Andrei și Toma Petcu

Vicepreședinți:

Constantin Cărăpănceanu – primar comuna Ghimpați – strategii și organizare

Dumitru Constantin – primar comuna Florești – Stoenești – imagine, comunicare, relații mass media

Dobre Mihai – primar oraș Mihăilești – relații cu sindicate și patronate

Velicu Florian – dezvoltare, studii europene

Iosif Viorel – primar comuna Săbăreni – politici administratie publică

Constantin Stoica – primar comuna Colibași – politici de agricultură

Alina Meclea – politici de educație

Elisabeta Mihalcea – politici de sănătate și relația cu cetățenii

Cristian Anculescu / Stanciu Marius – politici economice și energie

Gabriela Horga – vicepreședinte de drept, în calitate de deputat

Dumitru Beianu – vicepreședinte de drept, în calitate de președinte de Consiliu Județean

Adrian Anghelescu – vicepreședinte de drept, în calitate de primar al municipiului

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole