11.7 C
Giurgiu
marți,21 mai 2024
spot_img

Uite târgul…NU E TÂRGUL!

Giurgiuvenii care au apucat să afle, din ședința extraordinară a aleșilor locali, de faptul că municipiul nostru ar putea găzdui un târg de Rusalii așa cum nu mai fusese în oraș, grație „implicării” unui SRL (VIOBETI COMIMPEX SRL), iată că ședința din 15 iunie a Comitetului Local pentru Situații de Urgență i-a cam demoralizat…

„Comisia pentru Ordine Publică întrunită ieri, 15 iunie 2021 în vederea avizării sărbătoririi Zilelor de Rusalii s-a încheiat cu avizul negativ, acesta fiind justificat de restricțiile impuse de starea de alertă și de faptul că nu pot fi asigurate măsurile sanitare de protecție. În consecință, ”Sărbătoarea Rusaliilor în municipiul Giurgiu” programată în perioada 17-22 iunie 2021 nu va mai avea loc”, sună, sec, comunicatul postat pe pagina de facebook a Primăriei Giurgiu.

Cine este VIOBETI COMIMPEX SRL?

Conform site-urilor de specialitate, SC VIOBETI COMIMPEX SRL este o societate comercială din București, cu 3 angajați, al cărei profit pe anul trecut a fost pe minus (și nu unul de neglijat: -103.663 RON (-320%). Mai mult, creanțele înregistrate de societatea amintită se ridică, la finele anului trecut, la valoarea de 82.838 de lei.

Firma VIOBETI COMIMPEX SRL din BUCURESTI, CUI 16799673, a fost înființată la data de 29 septembrie 2004 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 5610 – Restaurante . VIOBETI COMIMPEX SRL este una dintre cele 2890 de firme cu CAEN 5610 din BUCURESTI.

Are 2 puncte de lucru în NEGRENI și BUCUREȘTI SECTORUL 6.

De altfel, societatea amintită se „laudă” cu niște performanțe ce ar fi trebuit să dea de gândit înainte de a se aproba asocierea Municipiului cu ei: Locul 9976 din 10723 companii active, dupa cifra de afaceri in domeniul 5610 – Restaurante; Locul 10076 dupa venituri totate la nivel national, din sectorul firmei curente; Local 9728 in topul profitabilitati nete, la nivel national, comparativ cu firmele din acelasi domeniu de activitate și Local 4858 in topul celor mai mari angajatori din acelasi domeniu de activitate.

SCANDAL…DUPĂ SCANDAL!

Conform unei publicații locale din județul Vâlcea, firma amintită nu ar fi chiar ușă de închinat. Iată ce scriau, în anul 2019, cei de la ziaruldevalcea.ro:

„Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă ordinară la data de 25 iunie 2019, a aprobat programul manifestărilor dedicate Zilei Imnului Naţional, în perioada 26 iulie – 29.07.2019, precum și acordul de colaborare între Municipiul Râmnicu Vâlcea şi Viobeti Comimpex SRL în vederea organizării evenimentelor desfăşurate cu ocazia Zilelelor Imnului Naţional din zona Splaiului Independenţei. S-a mai decis suportarea sumei de 124.635 lei (TVA inclus) din bugetul local, Cap. Sponsorizări şi Cap. 67 Cultură, recreere, religie. Pe 29 iulie 2019 se împlinesc 171 de ani de când imnul de astăzi al României – pe cântecul Deşteaptă-te, române!, pe versurile poetului Andrei Mureşanu şi muzica lui Anton Pann – era cântat, pentru prima oară într-un cadru oficial, pe locul actualului Parc Zăvoi al Râmnicului. Momentul este descris in Raportul nr. 10 al comisarului extraordinar districtual Dumitru Zăgănescu către Ministerul Trebilor din Lăuntru al Ţării Româneşti. Acest document a stat la baza adoptării Legii nr. 99/1998 – a Zilei Imnului Naţional, care statuează data de 29 iulie ca zi îr: care se sărbătoreşte acest simbol al României, confirmând, astfel, momentul petrecut li. 29 iulie 1848 pe aceste meleaguri.

CUM A AJUNS O FIRMĂ, CU UN SINGUR ANGAJAT, SĂ FIE ORGANIZATOR AL ZILELOR IMNULUI LA RAMNICU VALCEA?!
Pe afişul oficial al manifestărilor de la Ramnicu Valcea urmeaza sa apara, alături de Primaria Ramnicu Valcea un alt organizator. Este vorba despre o societate comercială din Bucureşti: SC Viobeti Comimpex SRL.
Firma are domeniul principal de activitate servicii de restaurant şi aparţine unui anume Turcu Vergil, care este şi singurul angajat al societăţii.
La o simplă căutare pe Google, dupa cum noteaza si giurgiuonline.com, societatea comercială care se va ocupa de fapt în acest an de organizarea zilelor oraşului este implicată în mai multe manifestări ” cu cântec”, la alte evenimente similare din ţară:
„CIUDĂŢENII… O firmã din Bucureşti, care a jupuit comercianţii bârlãdeni la faimosul Festival al Caşului, eşecul total de anul trecut, va organiza anul acesta în perioada 20-22 iulie, Târgul de Sf. Ilie. Dacã anul trecut comercianţii bârlãdeni au luat cu asalt Consiliul Local Municipal (CLM) Bârlad, fãcând scandal cã se preferã o firmã care i-a jupuit de bani, anul acesta aceiaşi comercianţi sunt „parteneri” cu aceeaşi firmã!
Este vorba despre firma bucureşteană, Viobeti Comimpex SRL, care are un singur angajat şi a fãcut profit de peste 485 000 de lei anul trecut! Cel mai ciudat este modul cum a ajuns aceastã firmã sã organizeze festivaluri la Bârlad. Primarul Dumitru Boros nu ştie nimic, iar noul director al pieţelor (DAPPC Bârlad), Iulian Bâca, strânge din umeri şi zice cã habar nu are de ce Viobeti Comimpex organizeazã aceste evenimente.”
” Gardul de scânduri (cetatea Zargidava, în concepția organizatorului SC VIOBETI COMIMPEX SRL, plătit de Primăria Roman cu 100.000 de lei) sprijinea stingher memoria fostului cartodrom, într-o parte a zăvoiului pe unde altădată se auzeau zumzăind roiurile de carturi din toată țara. Acum istoria locului a ajuns să fie luată în râs chiar de primarul și consilierii romașcani care au votat acest ghiveci kitschos cu nume de mare “festival”. Cât despre istoria națională, dacă e să te iei după comunicatul Primăriei Roman cu programul manifestărilor, a fost scufundată pentru totdeauna într-un ocean de fake news ” -https: //salutaridinroman.ro
” O firmã din Bucureşti, Viobeti Comimpex SRL, a stârnit iarãsi scandal între presa localã şi CLM Bârlad, printr-o asociere suspect de secretã dintre firma în cauzã şi Primãria Bârlad.
Viobeti Comimpex SRL are un singur angajat, şi de prin 2017 nu a mai cãlcat în Bârlad, fiind preferatã pentru organizarea de evenimente o firmã localã
„Timp de 4 zile, Slobozia s-a aflat sub asediul unui Festival dubios, organizat de către firmă Viobeti Comimpex SRL, al cărei asociat unic este un anume Vergil Turcu, specializat în «țepe» administrative oriunde pe teritoriul României. Oficialii locali cunosc situația, însă susțin că «acordul-cadru» este legal, iar Slobozia a beneficiat timp de 4 zile de un «festival tradițional al meșteșugarilor». ” – http://www.independentonline.ro

In atentia primarului Mircia Gutau

Sunt doar câteva referinţe despre ” seriozitate” evenimentelor similare realizate în alte oraşe din ţară de către firma care se ocupă de organizarea Zilei Imnului National la Ramnicu Valcea. Speram ca in ceasul al 12-lea, primarul Mircia Gutau si consilierii locali vor reanaliza aceasta asociere…

Asociaţia pentru drepturi de autor a compozitorilor, UCMR – ADA, a raportat mai multe manifestări organizate de către SC VIOBETI COMIMPEX SRL, evenimente pentru care firma nu şi-a onorat obligaţiile financiare către artişti.”, au mai scris cei de la ziaruldevalcea.ro.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole