18.1 C
Giurgiu
duminică,19 mai 2024
spot_img

Toma PETCU, senator PNL Giurgiu: „Speranțe năruite de PSD pentru un Campus preuniversitar pentru învățământul dual la Giurgiu”

Astăzi, 23 februarie, consilierii locali din municipiul Giurgiu urmau să dea un vot pentru constituirea consorțiului pentru învățământul dual.

Este un proiect important pentru comunitate și sper că aleșii locali să țină seama de acest lucru și nu de interesele de partid. PNL susține acest proiect, dar nu avem majoritate în consiliul local.

Proiectul este în valoare de 23 de milioane de euro și termenul pentru depunerea cererilor de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 7 martie. Nu aveam timp de jocuri politice!

PSD Giurgiu se opune dezvoltării Județului și a Municipiului, astăzi pentru prima data în ultimii 30 de ani am avut ocazia sa începem împreună dezvoltarea Județului nostru.

Numai că….

Consilierii PSD din Consiliul Local Giurgiu au respins proiectul referitor la constituirea consorțiului pentru învățământul dual. În mod scandalos, au blocat un proiect necesar pentru viitorul copiilor și tinerilor din Giurgiu care au nevoie să învețe o meserie.

Sub conducerea lui Marian Mina, PSD Giurgiu a rămas aceeași organizație nocivă ca în vremurile când filiala județeană era condusă de nașul său, Niculae Bădălău. Deviza lor a fost mereu aceeași: nimic pentru giurgiuveni, totul pentru interesele lor și ale găștii PSD. Este culmea ipocriziei să te lauzi mereu că ești din Giurgiu și să nu îți fie rușine obrazului să îți bați joc de fiecare dată de viitorul giurgiuvenilor.

Este de noaptea minții să dai cu piciorul posibilității de accesare a fondurilor europene și să invoci “impactul bugetar” în condițiile în care președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, a anunțat că instituția pe care o conduce își asumă confinanțarea.

Nu au fost ascultate nici măcar argumentele aduse de Gabriel Petrea, culmea tot din PSD, și director general adjunct al Universității Politehnice din București, instituție de învățământ care face parte din acest parteneriat și nici ale celorlalte județe partenere în proiect, conduse tot de PSD.

Reprezentanții Politehnicii Bucuresti au argumentat că județul Giurgiu poate deveni un pol de dezvoltare regională pentru meseriile viitorului. Construcția campusului urma să fie finanțată din PNRR, după care cheltuielile urmează să fie preluate de Ministerul Educației.

Este inacceptabil să ignori munca profesorilor de la Universitatea Politehnică din București, care au lucrat la acest proiect chiar la solicitările noastre, resursele consumate de toți partenerii din proiect, de Politehnica, mai bine de un an s-a lucrat pentru pregătirea acestui dosar, în parteneriat cu angajații din administrația locală.

Acești consilieri locali ar fi trebuit doar să voteze un proiect prin care #Giurgiu devenea centru regional de educație duală pentru trei județe și nici măcar asta nu au vrut să facă. Ei reprezintă un partid care nu a făcut nici cel mai mic efort pentru educația din acest județ.

Un astfel de consorțiu poate beneficia de finanțare din bani europeni pentru construirea a câte unui campus profesional integrat, liceal și universitar.

Campusul dual era planificat să fie înființat în municipiul Giurgiu, proiectul fiind în valoare de 23 de milioane de euro.

Consiliile locale sau județene care s-au alăturat demersului au adoptat deja hotărâri adoptate în favoarea demersului. Consiliul Județean Călărași, Consiliul Local Călărași, Consiliul Local Zimnicea au votat deja în unanimitate pentru acest parteneriat. Toți au înțeles, inclusiv reprezentanții PSD din aceste consilii, cât de important ar fi un astfel de proiect pentru comunitățile lor! Doar la PSD Giurgiu nu se înțelege acest lucru!

Județul Giurgiu are nevoie de investiții pentru a se dezvolta.

Partidul Naţional Liberal nu renunță la acest proiect în Giurgiu pentru că educația copiilor este esențială!

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi articole